Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 10:03

Mart i april presudni za Borac, Mega juri poslednji voz za plej-of

"Nemamo šta da izgubimo, a mogli bismo mnogo toga da dobijemo", kaže Marko Marinović

Popularni nedeljni matine gotovo po pravilu rezervisan je za košarku u novobeogradskoj dvorani Ranko Žeravica. Mega će u malom srpskom derbiju ugostiti čačanski Borac (TV Arenasport, 12.00), gde je pobeda od izuzetne važnosti za oba kluba. Svakom zbog drugih ambicija... Mega pokušava da pojuri poslednji voz za plej-of ABA lige, mada je zaostatak za četiri najbolje plasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipe na tabeli i dalje veliki, dok će Borcu svaki trijumf do kraja ligaškog dela biti korak napred ka opstanku.

Ovaj meč sledi posle dvonedeljne pauze zbog reprezentativnih obaveza. Borcu je duži odmor od takmičarskih obaveza postao apsolutno normalna stvar zbog svih problema sa virusom korona ove sezone, dok je Mega vreme iskoristila za oporavak posle teškog finala Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde i da oporavi reprezentativce iz svojih redova.

"Duge pauze su za nas ove sezone postale praksa. Ali šta je tu je, ne možemo na to da utičemo. Moram da naglasim da će nam ceo mart, pa i april, biti od velike važnosti za plasman u ABA ligi. Iskreno se nadam da ćemo u tom periodu igrati utakmice u normalnom ritmu, a ne sa prekidima kao do sada. Željni smo utakmica, to je sigurno. Prošle godine smo ih imali i previše, a ove sezone nedovoljno", smatra Marko Marinović.

12.00: (1,20) Mega (19,0) Borac Čačak (5,00)

Što se tiče naredog rivala, Marinović ima samo reči hvale.

"Nekoliko puta smo igrali protiv Mege, tako da se dobro znamo. Reč je o ekipi sastavljenoj od vrhunskih mladih igrača, a ima i najbolji centarski par u ligi. Doduše, takav sistem Mega ima godinama. Takođe, moram da naglasim da Megu predvodi odlični trener Vladimir Jovanović, a na terenu to čini njegova produžena ruka, iskusni Milenko Tepić. Sve u svemu, ove godine Mega igra fenomenalno".

Borac je u minulom periodu vredno radio, a sve u cilju da što spremniji dočeka naredne izazove jer su, kako Marinović priznaje, mart i april ključni za ovaj tim.

"Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo. U periodu koji je iza nas bili smo samo bez Dude Sanadzea, koji je bio sa reprezentacijom Gruzije. Naglasio bih da su momci u prethodnom periodu dobro radili i svi su spremni za utakmicu. Nemamo šta da izgubimo, a mogli bismo mnogo toga da dobijemo. Sigurno je da se nećemo predati. Doduše, igramo u čudnom terminu, od 12 časova, ali nema veze, i na to ćemo se navići. Bitno je i to što ćemo biti kompletni u nedelju protiv Mege, jer se Kočović nakon pauze vraća na teren", zaključio je Marko Marinović.

Plejmejker Borca Nikola Kočović nada se da će ovog puta njegov tim odigrati bolje nego što je to bio slučaj u Čačku.

"Odlično se poznajemo sa protivnikom. Reč je o ekipi koja igra na zavidnom nivou ove sezone, zbog čega se zasluženo nalazi u vrhu ABA lige. U prvom ligaškom meču, koji je odigran u Čačku, nismo nastupili na način na koji smo to želeli. Nadam se da će ovog puta biti mnogo bolje. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za utakmicu. Naravno, težak zadatak je pred nama, ali u Halu sportova idemo da pružimo što bolju partiju. Nama je svaka pobeda zlata vredna u borbi za opstanak. Sve u svemu, očekujem dobar meč", rekao je Kočović.

Iza organizatora igre Borca je povreda koju je na sreću u pauzi uspeo da sanira.

"Vratio sam se treninzima nakon povrede Ahilove tetive. Na svu sreću, nije bilo ništa ozbiljno. Uspeo sam da iskoristim period koji je iza nas da zalečim povredu. Veoma sam motivisan pred narednu utakmicu, a želim da dam sve od sebe da se što pre vratim u dobri formu, kako bih mogao da na pravi način pomognem ekipi".

Pre nego što je doživeo peh, Nikola Kočović je bio možda i najbolji pojedinac u redovima Borca.

"Trudim se da previše ne pričam o svojoj formi. Istina, bilo je u vremenu pre povrede dosta dobrih stvari u igri, ali i segmenata na kojima moram još da radim. Ipak, prioritet su rezultati tima, a ne lični. Kao što sam do sada, tako ću se i u narednom periodu truditi da na najbolji mogući način doprinesem i pomognem da ekipa ostvari najbolje moguće rezultate".

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel protiv Borca istakao da je potrebno da želja i motivacija njegove ekipe bude na jako visokom nivou.

"Čeka nas jako zahtevna utakmica protiv ekipe Borca posle dve nedelje reprezentativne pauze. Radi se o timu koji bez obzira na rezultat igra dobru košarku, imali su dosta utakmica protiv favorita koje su izgubili na jednu loptu. Igraju jako brzo a tim sastavljen od dobrih kreatora na spoljnim pozicijama i visokih igrača koji imaju kvalitet šuta za tri poena. Znamo da im je važna utakmica i da će doći motivisani za nju. Potrebno je da naša želja i motivacija budu na jako visokom nivou da bi odigrali dobru utakmicu", poručio je Jovanović.

Krilni centar Mege Aleksandar Langović istakao je da je ključno da Mega iskontroliše napad i ofanzivni skok Borca:

"Igramo protiv kvalitetne ekipe Borca koja pruža dobre partije u svojoj prvoj sezoni u ABA ligi. Dva puta su pobedili Partizan, odigrali neke veoma dobre utakmice protiv ekipa iz vrha takmičenja i sigurno će dati sve od sebe da se revanširaju za poraz u prvom delu sezone. Moramo da im odgovorimo pre svega čvrstom odbranom i da iskontrolišemo napad Borca i njihov ofanzivni skok, što na kraju može da bude ključno za pozitivan ishod ovog duela", izjavio je Langović.

Pišu: Đurđe Mečanin / Nikola Minović

ABA liga - 19. kolo

Petak

Mornar - Krka 80:61

/Šehović 16 - Vrabac 11/

Subota

Zadar - Partizan 96:94

/Mavra 20 - Tomas 24/

Cedevita Olimpija - FMP 94:86

/Braun 17 - Nenadić 22/

Nedelja

12.00: (1,20) Mega (19,0) Borac Čačak (5,00)

19.00: (1,55) Cibona (14,5) Split (2,70)

21.00: (2,55) Igokea (14,5) Budućnost (1,60)

*** Kvote mogu biti podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.