Izvor: B92, 15.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marselo Bjelsa podneo ostavku

Argentinski fudbalski stručnjak Marselo Bjelsa više nije selektor reprezentacije te južnoameričke zemlje. Bjelsa je ostavku podneo u utorak, nešto manje od mesec dana pošto je sa olimpijskom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Igrama u Atini.

Bjelsina ostavka predstavlja iznenađenje za svetsku fudbalsku javnost, posle dobrih rezultata argentinskih fudbalera ovog leta, jer su pored olimpijskog zlata Argentinci osvojili drugo mesto na kontinentalnom šampionatu (poraženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u finalu od Brazila na penale). Bjelsa je trebalo da vodi reprezentaciju do kraja kvalifikacija za SP 2006. godine.

Taj stručnjak je žestoko kritikovan posle Svetskog prvenstva 2002, kada je Argentina, iako favorit, ispakla već u prvoj fazi. Bjelsa je tada odbio da napusti reprezentaciju, ali se na taj čin odlučio sada, pošto je ostvario uspeh.

"Ova odluka je verovatno rezultat toliko godina pritiska, koji može da oteža pronalaženje energije za nastavak posla", rekao je Grondona.

Čovek, koga u svetu fudbala smatraju ekscentrikom, potiče iz porodice pravnika, koja ga smatra "crnom ovcom" zbog bavljenja fudbalom. Njegov stariji brat Rafael je argentinski ministar spoljnih poslova.

Argentinski mediji su javili ranije da će mesto selektora preuzeti Karlos Bjanki, ali je to demantovao predsednik Fudbalskog saveza Argentine Hulio Grondona Grondona, navodeći da "je izbor pred Savezom širok".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.