Marsej bi da vrati Tudora na klupu tri meseca posle razlaza

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 19:13

Marsej bi da vrati Tudora na klupu tri meseca posle razlaza

Pritisnut problemima na svim niovima, Olimpik iz Marseja je u grozničavoj potrazi za trenerom a to bi, kako stvari stoje, ponovo mogao biti Tudor.

Hrvatski trener je u junu napustio klub koji je u međuvremenu raskinuo saradnju sa Marselinom Garsijom Toralom, pa je Tudor, iznenada, ponovo "u fokusu" čelnika.

Osim njea, kao kandidai figuriraju Rud Van Nistelroj i Kristof Galtije.

Prema navodima lista "La Provence", prvi kontakti sa Galtijeom su uspostavljeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali u klubu provladava stav da bi Tudor bio bolja opcija zbog same činjenice da je sasvim solidno vodio tim minule sezone.

Olimpik je sa Tudorom na klupi imao skor od 27 pobeda, 14 remija i 7 poraza u svim takmičenjima.

Pronalaženje trenera je samo "kap u moru" problema koji su snašli klub poslednjih nedelja. I nekako je sve i krenulo sa odlaskom Tudora, una čije je mesto stigao Toral, ali nije bio po ukusu dela uprave i navijača, posebno nakon eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Vrhunac krize i tenzija bile su pretnje smrću predsedniku kluba Longoriji i konačno debakl u velikom derbiju protiv Pari Sen Žermena - 3:0.

Posle bure, u Olimpiku hitno traže "vatrogasca".

Važno je podsetiti da je Tudor podneo ostavku na mesto trenera pred kraj prethodne sezone i da bi ga sada možda bilo teže nagovoriti da se vrati i ponovo vodi tim.

Kao naslednik Torala pominje se i španski trener Žulen Lopetegi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.