Marš: Volim Zvezdu i Beograd

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš: Volim Zvezdu i Beograd

Nije ga bilo protiv Cedevite zbog privatnih problema i Zvezda je izgubila u Zagrebu. Ipak, već protiv Olimpije, u ključnoj utakmici za crveno-bele ove sezone, se vratio u tim i to u velikom stilu. Rikardo Marš je protiv Ljubljančana ubacio 30 poena, imao isti toliki indeks uspešnosti, fantastičnom igrom je predvodio tim sa Malog Kalemegdana do pobede koja se ispostavila kao presudna za opstanak u ligi. Sa punim pravom 5000 navijača u Pioniru ga je ispratilo sa terena povicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << MVP, MVP, MVP... a kako kaže ovaj igrač iz Severne Karoline to je ono zbog čega se svaki košarkaš bavi ovim sportom:
- To je zaista fenomenalan osećaj. U tom trenutku shvatite koliko  vredi sve ono što radite tokom nedelje, tokom sezone i koliko se sve na kraju isplati. Ipak jedno je igrati dobro, a drugo igrati i dobro i pobediti u ovako važnoj utakmici, pa je samim tim moje zadovoljstvo još veće.

Marš nije krio da mu je krivo što nije bio u mogućnosti da pomogne svojim saigračima u prošlom kolu, a ističe da je zbog toga bio dodatno motivisan da im se oduži na ovom meču:
- Bio sam prvi u sali na treninzima između dve utakmice. U meni je postojala ogromna energija koju sam želeo da pokažem na parketu. Moji saigrači su pokazali u Zagrebu veliku borbenost i odličnu igru, pa mi je to bila dodatna motivacija da se što pre vratim na teren i pomognem klubu da dođe do ove važne pobede.
Osim Marša, na utakmici protiv Olimpije još četiri prvotimca Crvene zvezde, Cvetković, Bakić, Subotić i Nikolić, su postigli dvocifren broj poena, a Amerikanac tvrdi da mu je to značajno olakšalo da ostvari pomenuti učinak:
- Naravno da je sve lakše kada imate više igrača koji igraju dobro. Na taj način pažnja celokupne odbrane nije usmerena na samo jednog igrača jer od svakog preti opasnost. Takođe, ne volim osećaj da se sve vrti oko mene i da moram da forsiram neke šuteve, ovako uz dobru kretnju svih napadamo protivnički koš sa svih strana.
Pojavila se informacija da Marš možda neće biti u sastavu Crvene zvezde u Superligi, ali je on to negirao i čak dao nadu navijačima ovog kluba da će ga gledati u crveno-belom dresu i duže od toga:
- Što se trenutne situacije tiče biću u timu Zvezde do kraja sezone, što podrazumeva i igranje u Superligi. Sviđa mi se Beograd i stvarno mi je lepo ovde tako da ne bih imao ništa protiv i da sledeće sezone budem član ovog kluba. 

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

MARŠ: VOLIM ZVEZDU I SRBIJU!

Izvor: Kurir, 15.Mar.2011

Rikardo kao Majkl Džordan! "MVP, MVP!", orilo se Pionirom kad je u finišu utakmice Crvena zvezda - Olimpija sa terena izlazio Rikardo Marš. Krilni igrač crveno-belih nosio je Zvezdu do najvažnije pobede u sezoni, koja je, ispostavilo se nekoliko sati kasnije, bila dovoljna za opstanak u NLB ligi...Rikardo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.