Markus Merk na produženom odmoru

Izvor: B92, 29.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markus Merk na produženom odmoru



Nemački sudija Markus Merk propustiće start Bundeslige, jer je veoma razočaran što nije dobio da sudi niti jednu utakmicu nokaut faze na Svetskom šampionatu u Nemačkoj. Merk, koji je napravio nekoliko sumnjivih odluka u takmičenju po grupama, rekao je Felkeru Rotu, glavnom čoveku za suđenje u Nemačkom fudbalskom savezu da mu je zbog toga potreban odmor.

„Vrlo ga je pogodilo što nije sudio ni osminu niti četvrtfinale. On želi da pobegne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se odmori i ja to mogu da razumem", rekao je Rot.

Bundesliga počinje 11. avgusta.

Merk je jedan od najboljih nemačkih sudija, ali je negativno došao u centar pažnje posle nekoliko sumnjivih odluka na Svetskom prvenstvu. Na utakmici SAD-Gana napravio je nekoliko odluka na štetu obe reprezentacije, dok je u duelu Brazila i Australije previše „respektovao" Karioke sviravši im samo 9 faulova, u odnosu na 25 Ozijevcima.

Merka su takođe kritikovali zato što je poništio gol Milana u polufinalu lige šampiona protiv kasnijeg šampiona Barselone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.