Marko Tomas MVP Goodyear lige

Izvor: B92, 01.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Tomas MVP Goodyear lige



Košarkaš Zagreba Marko Tomas izabran je u nedelju za najkorisnijeg igrača Goodyear lige. Izbor organizuju Sportske novosti, a glasove daju treneri ekipa učesnica regionalnog takmičenja.

Drugo mesto u glasanju osvojio je branilac trofeja Dejan Milojević, koji je ove sezone nastupao za Partizan Pivaru MB (trofej je osvojio kao član Budućnosti), a treće plejmejker Splita Leni Roko Ukić.

Tomas je sakupio ukupno 99 bodova, Milojević je završio sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 86, a Ukić sa 76 bodova.

"Veoma sam srećan. Za mene je velika čast da budem izabran ispred igrača kakav je Milojević", rekao je 20-godišnji Tomas.

"Prošle sezone bio sam najbolji mladi igrač, a ovo mi je prvo seniorsko priznanje. Ukić i Milojević su bili povređeni u jednom delu sezone, ali uprkos tome mislim da sam zasluženo izabran".

U prvoj sezoni Goodyear lige za MVP-ja je izabran češki plejmejker Union Olimpije Jirži Velš, sledeće sezone najbolji je bio Stipe Šarlija iz Širokog, a prošle sezone Dejan Milojević, tada kao član Budućnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.