Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 16:36

Marko Simonović u Razvojnoj ligi

Bulsi poslali mladog crnogorskog centra na kaljenje u Vindi Siti

Marko Simonović koji je letos potpisao trogodišnji ugovor sa Čikagom vredan 4.324.872 dolara, u nastavku sezone igraće za Vindi Siti Buls, razvojni tim Bikova u G ligi, saopštio je tim iz Ilinoja. Pored reprezentativca Crne Gore za tim iz Hofman Estejtsa igraće plejmejker Devon Dotson i krilo Tajler Kuk koji su nedavno potpisali dvosmerne ugovore sa Čikagom.

Bulsi su Simonovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << draftovali 2020. godine kao 44 pika, ali su tada odlučili da mladi centar ostane još jednu sezonu u Megi.

Prethodnog leta su ga doveli na "priobni rad" u Letnju ligu gde je Marko ostvario prosek od 12,0 poena, 4,4 skokova 2,0 asistencija i 1,4 ukradene lopte za 18,9 minuta na pet utakmica, što je bio dodatni razlog da ga Bulsi angažuju.

Roster Update: We have assigned C Marko Simonovic to the @WindyCityBulls.

PG Devon Dotson and F Tyler Cook are currently with Windy City as well. pic.twitter.com/Y1dxFVET6G

Još pre početka ove sezone bilo je jasno da Simonović neće dobiti veliku minutažu u debtiantskoj NBA sezoni, pored Nikole Vučevića, igrača ol-star renomea i čoveka na kome Bulsi grade veliku nadu da če se posle pola decenije domoći plej-ofa.

Zato je stručni štab odlučio da mlađeg crnogorskog centra pošalje na kaljenje u Vindi Siti koji od ove sezone s klupe predvodi Henri Domerkat, dobro poznato igračko ime sa ove strane Atlantika.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.