Marko Jovanović: Podizanje trofeja je najlepši osećaj na svetu

Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Jovanović: Podizanje trofeja je najlepši osećaj na svetu

“Svi znaju koliko volim Partizan i zaista sam uvek najglasniji kada se osvajaju trofeji. Ovaj put moramo da odamo posebnu zahvalnost navijačima. Rekao sam momcima: Pogledajte koliko ih je došlo i kako navijaju – ne smemo sad da ih izneverimo"

Daleko je ova sezona od idealne za fudbalski klub Partizan, ali uspela je ova generacija crno-belih da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uradi nešto po čemu će ostati upisana zlatnim slovima u istoriju velikana iz Humske. Partizan je osvojio Kup Srbije i pritom nije primio gol na šest odigranih utakmica. A kada je to slučaj, logično, najveće zasluge idu odbrani i golmanima.

Marko Jovanović je tokom ovog proleća uspešno komandovao odbranom crno-belih, a u finalu protiv Javora dao i prvi gol...

“Podizanje trofeja je zaista najlepši osećaj na svetu. Znali smo i pre pet meseci da je ovo jedini pehar za koji realno možemo da se borimo i mnogo mi znači što smo ga osvojili“, sumirao je utiske Jovanović posle uspeha.

Štoper Partizana kaže da se uoči finala posebno radilo na prekidima.

“Ta akcija za gol je uvežbana na treningu. Baš smo juče radili prekide i Mihajlović je centrirao iz kornera, a Gogua i ja imali zadatak da čekamo lopte na drugoj stativi“, objašnjava Jovanović kojem je ovo bio četvrti trofej u kupu sa Partizanom u karijeri.

Jovanović je od ranije bio poznat kao neko ko vrlo emotivno doživljava uspehe Partizana. Tako je bilo i sa proslavom u Gornjem Milanovcu.

“Svi znaju koliko volim Partizan i zaista sam uvek najglasniji kada se osvajaju trofeji. Ovaj put moramo da odamo posebnu zahvalnost navijačima. Rekao sam momcima: ’Pogledajte koliko ih je došlo i kako navijaju – ne smemo sad da ih izneverimo’. Hoću da kažem i da je odluka da se finale igra u Gornjem Milanovcu pun pogodak i da bi drugi gradovi i klubovi trebalo da se ugledaju na to. Prvi put sam ovde i ovo je stadion po uzoru na evropske“.

Kada bi protivnički igrači uspevali da prođu Marka Jovanovića i kolege iz zadnje linije, sačekivao bi ih Bojan Šaranov među stativama. Ovaj čuvar mreže, međutim, ne zaboravlja ni doprinos kolega od jesenas...

“Lakše se diše jer smo bili izloženi velikom pritisku uoči finala i ništa ne bi vredela sezona da nismo osvojili kup. Tek sad možemo da budemo zadovoljni i da je koliko-toliko smatramo uspešnom. Posebno mi imponuje što smo postali prva generacija u istoriji kluba koja je osvojila kup bez primljenog gola i za to zahvalnost dugujem kolegama, ali i Filipu Kljajiću koji je branio protiv Spartaka i treneru golmana Nemanji Jovšiću koji je uneo novine u trening“, kazao je Šaranov.

Na pitanje ko je bio najglasniji na terenu tokom proslave sa Grobarima, Šaranov je rekao: “Definitivno, Vladimir Vuletić, naš profa i Marko Jovanović. Posebno mi je drago zbog Jovanovića što je dao gol, jer svi znaju koliko voli Partizan“.

Šaranov se dotakao i situacije kod navodnog penala za Javor, kod šanse Ivana Josovića na početku drugog poluvremena...

“Mislim da nije bio penal, odnosno da nema govora o tome. Pogledaću opet tu situaciju, a koliko sam razumeo i reflektor je zasmetao igraču Javora pa zato nije video kako da šutne loptu“, zaključio je golman Partizana.

(foto: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.