Markes fantastičan u Indijanapolisu

Izvor: B92, 18.Avg.2013, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markes fantastičan u Indijanapolisu

Vozač Repsol Honde Mark Markes u potpunosti je obeležio desetu trku sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Veliku nagradu Indijanapolisa.

Mladi Španac je bio najbrži na svim treninzima od početka trkačkog vikenda, a na kraju je na legendarnom 'Dvorištu cigli' stigao do četvrte pobede ove sezone.

Markes je slavio u vremenu od 44:52.463 minuta, sa tri i po sekunde prednosti u odnosu na timskog kolegu Danija Pedrosu, dok je treći bio Horhe Lorenco na Jamahi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Od prvog izlaska na stazu bilo je jasno da će na kraju Markes biti pobednik. Mladi Španac je zanimljivo trijumfovao na sve tri trke vožene u Sjedinjenim Državama ove sezone, ali je ovoga puta imao veoma težak posao. Posle pobeda u Ostinu, a potom i „Laguna Seki“, Markes je pokorio i Indijanapolis, pošto se u prvih sedam krugova mučio iza timskog kolege, ali je potom preuzeo stvari u svoje ruke.

Mladi Španac je pošto je pretekao Pedrosu sjajno obišao i Lorenca i potom se nije ni osvrtao, a njih dvojicu je ostavio da se bore za drugo mesto. Na kraju, vozač Repsol Honde je izašao kao pobednik iz tog duela, koji je rešen na početku pretposlednjeg kruga. Ništa manje zanimljiva borba vođena je iza njih, a bolji od ostalih bio je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, koji je u samom finišu bio bolji od vozača Jamahe Teh 3 Kala Kračloua. ’Doktor’ je manje od deset krugova pre kraja bio osmi, pošto je na toj poziciji bio gotovo od početka trke.

Od starta u Indijanapolisu poveo je Lorenco, ispred Pedrose i Markesa, koji je iznenađujuće loše krenuo sa pol pozicije. Iza su sledili Bredli Smit na drugoj Jamahi ekipe Teh 3, Kračlou, vozač Gresini Honde Alvaro Bautista, Štefan Bradl na LCR Hondi i vozač Dukatija Niki Hejden, dok je Rosi bio deveti. Lorenco se do kraja prvog kruga malo odvojio, kao i Pedrosa i Markes od ostalih pratilaca.

Kračlou je vrlo brzo pretekao svog timskog kolegu, dok je Rosi uspeo da se probije pored Hejdena. Markes je bio zaglavljen iza Pedrose, ali su obojica bili dosta brzi i držali su se odmah iza Lorenca, dok je Kračlou bio takođe blizu. Posle velike borbe, Rosi je pretekao Smita, ali je potom vozio veoma usamljenu trku na sedmoj poziciji. U osmom krugu, Markes je konačno pretekao Pedrosu, da bi potom vodio veliku borbu sa Lorencom, kojeg je i pretekao u 13. krugu.

Lorenco je ostao uz Markesa, ali mu se Pedrosa pridružio, dok je Kračlou izgubio korak za njima, pa ga je Bautista bez problema sustigao, a potom su njih dvojica više puta zamenili pozicije. Iako je Bradl u međuvremenu izgubio dosta vremena, uspeo je da ih sustigne, a ubrzo im se pridružio i Rosi.

Markes je bez problema na čelu povećao svoju prednost na preko dve sekunde, dok je Rosi bio sve brži i prvo je pretekao Bradla. Pedrosa je zadavao dosta muka Lorencu, a na početku pretposlednjeg kruga ga je i pretekao. Rosi je tada pretekao Bautistu, a potom započeo borbu sa Kračlouom, kojeg je pobedio u samom finišu trke i sve podsetio na onog starog ’Doktora’. Bautista je prošao kao šesti kroz cilj, ispred Bradla, Smita, Hejdena i drugog vozača Dukatija Andree Dovicioza. Najbolji među vozačima na CRT mašinama bio je ponovo Aleš Espargaro, na 12. mestu, posle herojske vožnje zbog povreda šaka koje je zadobio u kvalifikacijama.

Posle deset trka u generalnom plasmanu, Markes na prvoj poziciji ima 188 bodova, 21 više od Pedrose, dok je Lorenco treći sa 153.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se već sledeće nedelje Velikom nagradom Češke u Brnu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Markes fantastičan u Indijanapolisu

Izvor: B92, 18.Avg.2013

Vozač Repsol Honde Mark Markes u potpunosti je obeležio desetu trku sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Veliku nagradu Indijanapolisa...Mladi Španac je bio najbrži na svim treninzima od početka trkačkog vikenda, a na kraju je na legendarnom 'Dvorištu cigli' stigao do četvrte pobede...

Nastavak na B92...

VN Indijanapolisa: Dominantni Markez

Izvor: Sportal.rs, 18.Avg.2013

Španac Mark Markez pobedio je na Velikoj nagradi Indijanapolisa u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata. Vozač Repsol Honde bio je najbrži na svim treninzima i zasluženo stigao do trijumfa u desetoj trci sezone u vremenu 44:52.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.