Marjanović: Ostajem aktivno u rukometu

Izvor: Sportal.rs, 24.Mar.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović: Ostajem aktivno u rukometu

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović koji je na Skupštini deo svojih funkcija preneo na potpredsednike, izjavio je da će i dalje biti član Upravnog odbora i da će biti aktivan deo rukometnog sveta.

- Neću rukovoditi, neću voditi i predlagati. Neću raditi sve ono što je ovlašćenjima preneto na druge. Savez će voditi Borislav Perović, Siniša Lazić i Ivan Stanković - rekao je Marjanović agenciji Beta i dodao da će ostati aktivan u međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << rukometnim organizacijama i da je to u interesu srpskog rukometa.

- U junu je kongres Svetske rukometne federacije i u tom smislu smo razmišljali o kontinuitetu kako bismo to iskoristili za neka buduća lobiranja naših ljudi. Mi imamo mesta i u domaćem Olimpijskom komitetu koja treba da zadržimo, a ovo je jedini način. Imamo u Evropskoj rukometnoj federaciji važnu aktivnost na vanrednom kongresu koji će možda dovesti do budućih izbora - kazao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, u EHF-u treba još stvari da se uradi da bi se još više ljudi iz Srbije uključilo u rad. Marjanović je istakao da ga u narednom periodu očekuju velike obaveze u Srpskoj narodnoj partiji, čiji je jedan od osnivača.

- U stranci vodim Odbor za bezbednost. Sada nas očekuje formiranje gradskih, mesnih inicijativnih odbora. Stvarno taj rad zahteva jedan veliki rad i energiju, koji sam ja do sada ulagao u rukomet, a koja sada treba tamo da se uloži. Računamo da ako se svi aktiviramo da će Srbiji biti bolje, kao što smo ovde računali da će sa velikim radom rukometu biti bolje - rekao je Marjanović.

On je dodao da u budućnosti ukoliko uspe "taj projekat Srpske narodne partije" da će i "rukomet osetiti benefit od toga".

- Rukometu je to nedostajalo. Klubovi u drugim sportovima nisu nastajali radom saveza, nego na jedan način, koji nije bio baš pravedan, davane su velike količine novca. Tako je bilo sa košarkom i sa fudbalom... Zašto su odbojka i rukomet žrtve takve podele pare, nama nije jasno - zapitao se Marjanović.

Prema njegovim rečima, sistem kakav postoji na nivou saveza, treba da postoji na nivou klubova, da se tačno zna koji se klubovi u kojim sportovima koliko podržavaju, jer je glavni segment razvoj rukometa u budućem periodu - jačanje klubova.

U narednom periodu mušku rukometnu reprezentaciju očekuju kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a žensku za Svetsko prvenstvo u Danskoj. To će biti poslednja takmičenja uoči Olimpijskih igara u Riju, na kojima mogu da izbore "olimpijsku vizu".

- Očekujem da ćemo učestvovati na Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu. Verujem da ćemo tamo uspeti da budemo na "ovaj ili onaj način - zaključio je Marjanović koji je pre devet godina izabran za predsednika Rukometnog saveza Srbije.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostajem aktivno u rukometu

Izvor: Akter, 24.Mar.2015

Deo svojih funkcija preneću na potpredsednike, i dalje ću biti član Upravnog odbora i aktivan deo rukometnog sveta.."Neću rukovoditi, neću voditi i predlagati. Neću raditi sve ono što je ovlašćenjima preneto na druge. Savez će voditi Borislav Perović, Siniša Lazić i Ivan Stanković", rekao...

Nastavak na Akter...

Marjanović: "Ostajem aktivno u rukometu"

Izvor: Sportske.net, 25.Mar.2015, 10:17

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović koji je na Skupštini deo svojih funkcija preneo na potpredsednike, izjavio je da će i dalje biti član Upravnog odbora i da će biti "aktivan deo rukometnog sveta".

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.