Marjanović: Od Milića zavisi

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Feb.2011, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović: Od Milića zavisi

Prođe sedam dana od sastanka Upravnog odbora, a o ženskoj reprezentaciji i dalje ni reč. Nije poznato ni kad će bilo kakav sastanak na ovu temu, a kamoli ko će biti selektor, za kad su zakazane pripreme, ko će ih voditi i na kraju krajeva, ko će snositi odgovornost za debakl na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj.
Jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << kadar da odgovori na mnogobrojna pitanja je predsednik RS Srbije, Velimir Marjanović.
Još ne znam kad ćemo održati sastanak, ali to mora da bude uskoro. Nije to jedini problem, postoji još nekoliko važnih pitanja koja moramo da pretresemo.
Šta je važnije u ovom trenutku od ženske reprezentacije, za tri meseca ih očekuju kvalifikacioni mečevi sa Hrvatskom?
Selektor ima ugovor i sad se ne postavlja pitanje njegovog odlaska. Nismo u vakuum situaciji da nemamo stratega i nadam se da Duško Milić svakodnevno radi na pripremi za te baraž mečeve.
Znači li to da Milić ostaje selektor?
Nisam to rekao, sve će zavisiti od tog sastanka i onoga što on bude rekao. Ako kaže da ne može da radi, onda ćemo da tražimo drugo rešenje, ali za sad, što se nas tiče, on ima ugovor i tu je do daljnjeg.
Kako je moguće da niko ne snosi odgovornost za tri loša rezultata na tri velika takmičenja?
Nisam ni rekao da će Milić ostati, a on je jedini koji bira stručni štab i ljude oko sebe. Mislim da je pametnije čuti šta on ima da kaže, pa tek onda reagovati. Jer ako ne ostane, drugi neko će birati nove ljude. Eto, na poslednjem sastanku je i Milena Delić rekla da je spremna da se razmatra njen rad, pa ne vidim gde je problem. I ranije je Upravni odbor sve radio u interesu reprezentacije, obezbeđivao uslove i sve što je bilo potrebno, samo sad ima i jednu osobu uz reprezentaciju, kako bi sve bilo još bolje.
Selektor Milić je u izveštaju između ostalog istakao da je lošem rezultatu „doprinela i loša atmosfera među igračicama”, te da je „bio zatečen mnogim konfliktima, za koje do tada nije znao”.
Kako je to moguće?
Uvek je na pripremama bila potencirana dobra atmosfera, kao i kolektiv, pa i mene zanima šta se desilo. To mogu da saznam samo iz razgovora sa selektorom, kao i na budućem sastanku. Kao što je rekla Andrea Lekić, daj Bože da je loša atmosfera ključ našeg problema, to se da brzo rešiti – rekao je na kraju Velimir Marjanović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.