Mario Mat pobednik superkombinacije

Izvor: B92, 14.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mario Mat pobednik superkombinacije



Austrijanac Mario Mat pobednik je super-kombinacije vožene u švajcarskom ski-centru Vengenu.

Austrijski skijaš je ostvario ukupno vreme 2 minuta, 27 sekundi, 87 stotinki, što je bilo dovoljno za trijumf ispred drugoplasiranog favorita domaće publike, Marka Bertoa i Silvana Curbrigena

Berto je bio za 38 stotinki sporiji od pobednika, a Curbrigen samo tri stotinke sporiji od kolege iz reprezentacije.

Mat je briljirao u slalomskoj trci, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju je ušao prvi, sa 2 sekunde i 37 stotinki zaostatka za pobednikom spusta Peterom Filom.

Uslovi na stazi u Vengenu bili su blago rečeno katastrofalni, jer se na više mesta duž staze kroz sneg videla zemlja, a snega je bilo sve manje kako je slalom odmicao.

Solidne nastupe u slalomu zabeležili su Ivica Kostelić i Beni Rajh, a najbolji iz jutarnjeg spusta Bodi Miler i Peter Fil prošli su veoma loše.

Miler još uvek nije završio slalom ove sezone, pa nije ni čudo što je brzo promašio kapiju, dok je Fil ne samo izgubio ogromnu prednost, nego je na kraju zabeležio za stotinku veći zaostatak i završio na 21. mestu (u slalomu kasnio 5 minuta i 15 sekundi).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.