Marić: Realno je da budemo među prvih šest

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Maj.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Realno je da budemo među prvih šest

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Zoran Marić rekao je da je realno očekivati da nacionalni tim osvoji jedno od prvih šest mesta na šampionatu Evrope u julu.
Omladinci Srbije su u Novom Sadu savladali Rumuniju sa 3:0 i osvojili prvo mesto u Trećoj kvalifikacionoj grupi za EP.
Ovo je bila neobična utakmica. Nesvakidašnja je situacija da da budu viđena tri penala i da jedan tim završi meč sa osam igrača. Meč je bio izuzetno važan za nas. Emocije su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << osećale u vazduhu – kazao je Marić novinarima posle utakmice.
Dvostruki strelac iz penala bio je Aleksandar Mitrović, a jedan gol, iz slobodnog udarca, postigao je Nikola Ninković.
Realno je očekivati da se reprezentacija na EP plasira među prvih šest, odnosno da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo u Turskoj 2013. godine. Naravno, to će biti moguće samo ako na raspolaganju budemo imali sve igrače. Termin EP je nezgodan, tada sve naše ekipe počinju sa pripremama – naveo je Marić.
On je dodao da još nije napravio konačan plan priprema, jer „nije želeo da maleriše” pre kraja kvalifikacija.
U ovom trenutku šest selekcija su sigurni učesnici EP u Estoniji koje će se igrati od 3. do 15. jula. Tu su domaćin, Španija, Grčka, Hrvatska, Francuska i Srbija.
Žreb za sastave grupa na EP biće održan 6. juna u Talinu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.