Marić: Nasilju nema mesta u sportu

Izvor: Blic, 21.Maj.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Nasilju nema mesta u sportu

Ministarka sporta i omladine Alisa Marić održala je u beogradskoj osnovnoj školi "Jelena Ćetković" javni čas tolerancije u okviru akcije "Fer-plej je pobeda" i učenicima poručila da nasilju nema mesta u sportu.

"Akcija je dobro prihvaćena, jer je već više od 1.000 mladih učestvovalo u njoj. Napravićemo sada malu pauzu, jer je kraj školske godine, ali organizovaćemo slične akcije u nekim drugim mestima. Nastavljamo u septembru da širimo ove vrednosti, a ubacićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neke nove sadržaje", rekla je Marićeva novinarima prilikom posete školi.

Podršku ministarki u akciji pružio je poslovni direktor Mlađan Šilobad koji je tokom karijere igrao i za Partizan i za Crvenu zvezdu.

"Bitno je da mladi naraštaj shvati šta je sport i fer-plej. Preporučio bih deci da se bave sportom jer će na taj način naučiti da pobeđuju, ali i da gube. U životu je važno naučiti da se podnese poraz, a sport može da pomogne u tome. Košarkaši Partizana i Zvezda treniraju u istoj hali, često se viđaju i između njih vlada plemenit odnos", rekao je Šilobad.

Ministarstvo sporta i omladine je 2013. proglasilo godinom fer-pleja i tolerancije, a u okviru toga pokrenuta je pomenuta akcija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.