Mari o tverkovanju: Zašto žene moraju da trpe ovakva s**nja?

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari o "tverkovanju": Zašto žene moraju da trpe ovakva s**nja?

Britanski teniser Endi Mari jedan je od sportista kojima se nije svideo potez francuskog DJ Martina Solveiga sa dodele "Zlatnih lopti" u ponedeljak uveče.

Norvežanka i centarfor Liona Ada Hegerberg (23) je osvojila "Zlatnu loptu" u ženskoj konkurenciji, Luka Modrić u muškoj, a Solveig je Adu tokom ceremonije dodele pitao da li zna da "tverkuje".

Ona mu je kratko odgovorila "ne" i okrenula se, posle čega se Francuz doživeo salve kritika.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Još jedan primer besmislenog seksizma koji i dalje postoji u sportu. Zašto žene i dalje moraju da trpe takva s**nja? Šta je pitao Mbapea i Modrića? Verujem da je nešto u vezi sa fudbalom. I svima koji za ovo misle da je preterivanje i da je bilo vic... nije",
rekao je Mari.

Solvejg se kasnije izvinio u videu rekavši da "ga je zapanjilo ono što čita na internetu" i da mu "nije bila namera da bilo koga uvredi".

Ada je tokom prijema nagrade kazala da je reč o velikom uspehu.

"Fantastično dostignuće. Nemam reči da to opišem, jer je ovo neverovatno. Veliki trenutak za mene". Ona je "Zlatnu loptu" dobila jer je dala 31 gol u ligi i još 15 u Ligi šampiona prošle sezone.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZAŠTO ŽENE MORAJU DA TRPE OVAKVA SR..A?! Endi Marej žestoko opleo po di-džeju zbog seksističkog ispada: Šta je pitao Mbapea i Modrića?

Izvor: Kurir, 04.Dec.2018

Britanski teniser Endi Marej jedan je od sportista kojima se nije svideo potez francuskog di-džeja Martina Solveiga koji je šokirao svet svojim seksističkim ispadom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.