Mari: Razbili smo mit o tome da ne mogu da igram

Izvor: B92, 22.Jan.2023, 00:18

Mari: Razbili smo mit o tome da ne mogu da igram

Endi Mari nije uspeo da preživi prvu nedelju na Australijan openu, ali je zato bio impresivan.

Teniser koji igra sa ugrađenim metalanim kukom, na tri meča, igrao je više od 14 sati i uz malo sreće i bolje planiranje rasporeda mečeva, mogao je i više.

Endi je posle poraza od Bautiste Aguta na društvenim mrežama napisao kako je naleteo na doktora koji mu je još 2017. rekao da neće moći dalje da igra tenis.

"Pre dva dana sam slučajno naleteo na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doktora koji mi je 2017. rekao, ' dobra stvar je da problem koji imaš sa kukom može da bude rešen, ali nećeš moći da se baviš profesionalno sportom ponovo'. Mislim da smo razbili taj mit u proteklih pet dana. Laku noć", napisao je Mari.

Endi je od 2017. osvojio samo jedan turnir, ali ne odustaje.

Opisao je i kakva je bila rutina posle onih pet sati i 45 minuta borbe sa Kokinakisom.

"Spavao sam od šest do devet ujutro posle meča sa Kokinakisom, što očigledno nije bilo dovoljno. Onda sam došao u Melburn park. Imao sam sedam ili osam žuljeva koje je trebalo isušiti, onda je lekar stavio tu tečnost na njih. Trebalo je vremena da se sve to smiri. Onda sam se vratio u hotel, spavao još par sati i juče sam igrao samo 15 minuta. Ledena kupka, rad sa fiziom. Stopala mi nisu bila sjajno. Noge da, nisu bile loše, ali me je mučio donji deo leđa", rekao je Mari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.