Mari: Moje je da Novaku otežam posao

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2016, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari: Moje je da Novaku otežam posao

Najbolji teniser sveta Endi Mari rekao je da je zadovoljan što je pobedio Keija Nišikorija u drugom kolu završnog Mastersa sezone u Londonu i naglasio da je vrlo lako moglo da se desi da izgubi.

Britanac je u prepunoj „O2 areni“ slavio protiv Nišikorija sa 6:7, 6:4, 6:4, a posle tog susreta istakao je da je veoma značajan u njegovoj borbi sa Novakom Đokovićem za prvo mesto na ATP listi na kraju godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
„Jasno je da je važno što sam pobedio da bih dao sebi najbolju šansu da prođem dalje. 200 bodova za svaki meč je mnogo, a svi znamo da se broj bodova povećava kada prođete u polufinale, a potencijalno i finale. Sve bi moglo da se svede na meč između mene i Novaka. Ko zna šta će se desiti narednih dana. Što se mene tiče, treba da se koncentrišem da pobedim u svojim mečevima i da Novaku otežam posao da me pretekne“, naglasio je Mari.

Mari je istakao da ne bi bilo nezasluženo i da je Nišikori slavio u dva seta, pošto je imao veliki broj šansi.

„Bitno je što sam dobro ušao u treći set. Smatram da je treći gem bio izuzetno važan, baš tada sam upisao brejk. Sledeći gem je bio izuzetno dug i mislim da je on imao jednu ili dve brejk lopte. Kada sam osvojio taj gem, mislim da mu je glava pala na pet minuta i ja sam se odvojio na 5:1, što je bila dovoljna prednost kada se on vratio na 5:4. Borio se do kraja, ali je moj početak trećeg seta odlučio. Mogao je on da pobedi u dva seta, diktirao je ritam u velikom broju poena i imao je svoje šanse“, istakao je Mari.

Britanac je pobedom nad Nišikorijem praktično obezbedio mesto u polufinalu, a mnogo toga će zavisiti i od duela Stana Vavrinke i Marina Čilića.

U petak, u poslednjem kolu grupne faze, Mari igra sa Vavrinkom, a Nišikori sa Čilićem.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.