Marfi prvi finalista prvenstva UK

Izvor: B92, 08.Dec.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marfi prvi finalista prvenstva UK

Bivši prvak sveta u snukeru Šon Marfi ostvario je senzacionalnu pobedu u susretu sa Alijem Karterom, i plasirao se u finale prvenstva Ujedinjenog kraljevstva.

30-godišnji Britanac je u prvom polufinalnom susretu savladao svog sunarodnika sa 9:8, vezavši pet uzastopnih frejmova.

Rezultat posle prve sesije bio je 5:3 u korist Alija Kartera, a početkom druge sesije obojica su uzela po jedan frejm.

Međutim, neoprezna igra Šona Marfija dovela ga je na korak od ispadanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je Karter sa dva vezana frejma došao do rezultata 8:4.

Ipak, nekada treći igrač sveta je sredinom druge sesije uspeo da se vrati u meč, i fantastičnom i hrabrom igrom neutralisao vođstvo 33-godišnjeg Kartera. U 15. frejmu Marfi je napravio brejk od 105, što je bio najveći brejk u meču, i došao na frejm zaostatka u odnosu na sunarodnika.

Meč je odlučen u poslednjem frejmu, kada je Karter promašio čistu crvenu kuglu, što je šampion prvenstva Ujedinjenog kraljevstva iz 2008. iskoristio i na sjajan način završio drugu sesiju i kompletan meč i slavio sa 9:8.

"Ne razmišljam kao da je Ali izgubio, već kao da sam ja napravio veliki poduhvat, i jako sam ponosan na sebe zbog toga. Bio sam u zaostatku četiri frejma, ali se nisam predao, odlučio sam da igram ofanzivno i to se isplatilo", rekao je Marfi nakon velike pobede.

Šon Marfi će se u finalu sastati sa pobednikom meča Mark Selbi - Mark Dejvis, koji se igra u subotu od 13 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.