Marej: Nameštanje mečeva uzelo maha

Izvor: B92, 09.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marej: Nameštanje mečeva uzelo maha



Britanski teniser Endi Marej izrazio je zabrinutost da je nameštanje mečeva na ATP turneji uzelo maha, da su svi igrači toga svesni, ali da svi taj problem ignorišu."To je razočaravajuće za sve igrače, ali su svi svesni onoga što se dešava. Ipak, teško je dokazati da li je neki meč namešten ili je postojao pokušaj. Igrač može da igra bez greške do završnice i onda napravi par namernim grešaka i to je to", izjavio je Marej za "BBC".

Najbolji britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniser smatra da pojedini igrači jednostavno ne mogu da odbiju ponudu da zarade novac sa strane.

"Pojedini teniseri igraju skoro svake nedelje, a oni koji redovno ispadaju u prvom kolu zarade samo oko 2.500 evra i skoro cela zarada im ode na troškove putovanja. Međutim, to nije opravdanje za nameštanje mečeva", objašnjava Marej.

U proteklim mesecima nekoliko mečeva je bilo pod istragom rukovodstva ATP-a zbog sumnje u nameštanje rezultata, a najviše pažnje privukao je poraz Nikolaja Davidenka na jednom turniru u Poljskoj, zbog velike količine novca uplaćne upravo na taj ishod, iako je ruski teniser bio veliki favorit.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.