Marčelo Lipi: Serija A mora da se završi na terenu

Izvor: RTS, 31.Mar.2020, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marčelo Lipi: Serija A mora da se završi na terenu

Italijanski stručnjak Marčelo Lipi rekao je da Serija A mora da završi na terenu. On poziva Evropu da pomogne Italiji usled krize sa koronavirusom.
Marčelo Lipi je istakao da Serija A treba da se završi, čak i ako bito značilo da igra iza zatvorenih vrata.

Serija A je pogođena krizom zbog koronavirusa. Razmere pandemije u Italiji su katastrofalne, to je rezultiralo prekidanjem lige najkasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do maja.
Lipi je istakao da bi naredna sezona trebalo da počne kasnije, kako bi se ova završila.
"Mišljenja sam da bi se prvenstva trebalo završiti, čak i iza zatvorenih vrata", rekao je Lipi za Radio Sportiva.
"To zaista znači da će naredna sezona mora da počne kasnije. Mi doživljavamo apsurdnu situaciju u Italiji i u svetu, to svi kažu."
Međutim, 71-godišnjak je bio kritičan prema ostatku Evrope uopšte, zbog toga što nije pomogla Italiji tokom izbijanja koronavirusa, pri čemu je zemlja jedna od najteže pogođenih - broj poginulih je sada veći od 10.000.
„Nervira me evropska zajednica jer kažu da moramo biti ujedinjeni, ali umesto toga svi misle na svoj interes. Evropa bi trebala da nam pomogne, umesto toga ne radi ništa. Uvek sam govorio svojim timovima - niko od nas nije jak sam, moramo biti ujedinjeni."
"Ovo je duh koji moramo imati u Italiji da bismo bili zajedno", zaključio je Lipi.
Suprotno mišljenje ima Damjan Tomasi, predstavnik italijanske asocijacije igrača, on kaže da Serija A ne bi trebalo da se nastavi, verujući da će se igrači plašiti da igraju dok traje kriza.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.