Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 17:27

Maraš kupljen za 1.300.000 evra!

Srpski štoper nagrađen za dobru sezonu

Tiho i bez mnogo pompe, srpski štoper Nikola Maraš (24) gradi karijeru u Španiji. Najuticajniji sportski dnevnik Marka ga je nedavno uvrstila na listu šestorice drugoligaških igrača koje uskoro treba očekivati u španskoj Primeri jer su pokazali takav kvalitet.

Nova potvrda o Maraševoj fudbalskoj vrednosti je stigla danas. Drugoligaš Almerija je otkupila Srbina od portugalskog Šavesa iz kojeg ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << letos dovela na pozajmicu. Klubovi nisu zavrnično potvrdili tu informaciju, ali jesu portugalski i španski mediji. Oni navode da je Almerija za kupovinu srpskog štopera platila Šavesu 1.300.000 evra na ime obeštećenja. I to za 75 odsto njegovog ugovora dok preostala četvrtina ostaje u vlasništvu Šavesa. Po letošnjem sporazumu o pozajmici, Almerija je morala da se izjasni do 30. maja o kupovini Maraša ili da ga vrati. Zbog pauze se taj rok produžio na mesec dana i Španci su deset dana pre njegovog isteka, rešili da aktiviraju opciju za kupovinu.

Maraš je prethodne dve sezone proveo u Šavesu koji ga je kupio od Rada za 400.000 evra. Iako mlad igrač i bez mnogo iskustva, srpski štoper je odmah po dolasku u portugalski fudbal pokazao da je spreman za taj nivo i zauzeo je mesto startera. Od 30 prvenstvenih mečeva koje je Šaves igrao po njegovom dolasku u klub, Maraš je odigrao 29. Sve kao starter i samo jednom je zamenjen. Bio je nezamenjiv i u drugoj sezoni iako je propustio nekoliko mečeva zbog povrede pa je tako stigao na radar Almerije.

Drugoligaš iz Andaluzije je prošlog leta postao zanimljiva priča jer je vlasnik kluba postao Šeik Al Turki. Reč je o bliskom prijatelju i savetniku saudijskog princa Mohameda Bin Salmana, poznatog kao ljubitelja fudbala. Turki je čovek kojem je gospodar Saudijske Arabije prepustio u ruke da rekonstruiše tamošnji fudbal i koji je najzaslužniji za velika ulaganja prethodnih godina. Ljubav prema fudbalu, Turki je pokazao kupovinom Almerije i prelaznim rokom kakav nije viđen u španskom drugligaškom fudbalu. Potrošili su blizu 20.000.000 evra na novjalije, doveli neka poznata imena, a gomilu igrača su uzeli i na pozajmice koje će biti otkupljene ovog leta.

Ulaganja su se isplatila, pa je Almerija od prosečnog drugoligaša postala jedan od favorita za plasman u Primeru. Trenutno su treći na tabeli sa  četiri boda manje od lidera Kadiza i dva manje od drugoplasirane Saragose. Prva dva idu direktno u Primeru, a naredna četiri najbolje plasirana u plej-of. Almerija se nada da će direktnim putem do Primere, a raspored joj u poslednjih kola ide na ruku.

Maraš je tokom sezone bio jedan od najstandardnijih i najpouzdanijih igrača ekipe koju trenira slavni Realov vezista Guti. Drugi je po ukupnoj minutaži u ekipi sa 2.597 minuta na 30 odigranih utakmica i jasno je bilo da su u Almeriji zadovoljni sa njim. Otkup ugovora je bila logična posledica saradnje.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.