Marakana najtoplija tačka Evrope, Zvezda čeka usijanje protiv Černomoreca

Izvor: Blic, 08.Avg.2013, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marakana najtoplija tačka Evrope, Zvezda čeka usijanje protiv Černomoreca

U četvrtak je u Beogradu u 7 časova izmerena temperatura od 27 stepeni, pa je prestonica Srbije u to vreme bila najtopliji grad u Evropi. Dva sata kasnije, u Beogradu je bilo vruće na 30 stepeni, a fudbaleri i navijači Crvene zvezde nadaju se da će usijanja biti na Marakani u 20:30, kada počinje revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ukrajinskog Černomoreca. U prvom meču Zvezdu je dočekala hladna voda Crnog mora i poraz od 3:1, pa im preostaje da se uzdaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u atmosferu na domaćem terenu, i podršku preko 40.000 ljudi.

U sredu je do podneva prodato preko 20.000 ulaznica, rasprodate su sve karte za istok, ostalo je još malo za sever i zapad, i na dan utakmice u prodaju je pušten dodatni kontigent karata za južnu tribinu.

Sudeći po interesovanju, navijači su spremni da pomognu klubu da prevaziđe zaostatak od dva gola, i pokuša da se domogne poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ukrajinci su u potpunosti iskoristili prednost domaćeg terena, neuigranost i mladost štoperskog tandema Lazić - Krneta, ali i neoprezan faul Marka Vešovića, koji je skrivio penal za konačnih 3:1 u Odesi.

Pre samo četiri godine, na Marakani je eliminisan Dinamo Tbilisi posle poraza od 2:0, iako je Zvezda srljala ka agoniji već od trećeg minuta zahvaljujući autogolu Dejana Lekića. On je potom tri lopte smestio u mrežu rivala i iskupio se za kiks, a Zvezda je sa konačnih 5:2 prevazišla zaostatak i prošla u narednu rundu.

U Crvenoj zvezdi je najrealnije nadati se sličnom scenariju, jer je teško verovati da neuigrana odbrana može svih 90 minuta da istrpi pritisak Gaja, Rijere i brzonogog Đa Đeđea, a tim da "pikira" napad na 2:0.

Svestan je opasnosti od vodeće trojke Černomoreca trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović, koji je podsetio da treba paziti na polukontre, a u odnosu na prvi meč, poporaviti agresivnost i presing posle izgubljene lopte.

Mnogo se očekuje i od Miloša Ninkovića, koji ima dugogodišnje iskustvo igranja u Ukrajini. On je dres kijevskog Dinama zamenio Zvezdinim, i najavio je da Zvezda mora da odigra ceo meč kao drugo poluvreme u Odesi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marakana najtoplija tačka Evrope, Zvezda čeka usijanje protiv Černomoreca

Izvor: Dzungla.org, 08.Avg.2013

U četvrtak je u Beogradu u 7 časova izmerena temperatura od 27 stepeni, pa je prestonica Srbije u to vreme bila najtopliji grad u Evropi. Dva sata kasnije, u Beogradu je bilo vruće na 30 stepeni, a fudbaleri i navijači Crvene zvezde nadaju se da će usijanja biti na Marakani u 20:30, kada počinje...

Nastavak na Dzungla.org...

UŽIVO: Crvena zvezda - Černomorec

Izvor: Večernje novosti, 08.Avg.2013

Fudbaleri crvene zvezde večeras (20.30) protiv Černomoreca biju bitku za ostanak u Evropi. Crveno-beli su u prvom meču 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope poraženi od Černomoreca sa 3:1, ali svi na "Marakani" veruju da imaju snage i znanja da eliminišu ukrajinski tim.Zvezdin adut biće...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.