Maradonin antiimperijalizam: Nisu slomili Fidela, nisu ni Čaveza, neće ni Madura

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradonin antiimperijalizam: Nisu slomili Fidela, nisu ni Čaveza, neće ni Madura

Proslavljeni argentinski fudbaler na Instagramu uputio čestitku predsedniku Venecuele za novi mandat na šest godina.

Antiimperijalistički i levičarski stavovi Dijega Maradone (58) određuju njegovu ličnost mimo fudbala. U tom duhu je i njegova čestitka Nikolasu Maduru (56), koji je zakletvom u Vrhovnom sudu započeo novi šestogodišnji mandat na mestu predsednika Venecuele. Argentinski as, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, i s njim gaji prijateljske odnose kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ih je imao s njegovim prethodnikom Ugom Čavezom do smrti 2013.

Vezuje ih duh levice i otpor američkoj spoljnoj politici koju karakterišu kao kolonijalističku. Sjedinjene Države ne priznaju Madurovu ubedljivu pobedu na majskim izborima, kada je kao kandidat Ujedinjene socijalističke partije Venecuele dobio dvotrećinsko poverenje birača (više od šest miliona glasova), ali uz odziv od samo 46%.

Postavljajući za ilustraciju čestitke fotografiju s jednog ranijeg susreta s Madurom, koji mu je poklonio gornji deo trenerke nacionalnog tima, Maradona, aludirajući na američku silu, ukazuje na nepokolebljivost kubanskog lidera Fidela Kastra, simbola otpora, Uga Čaveza i samog Madura. Čestitku završava sa "Venecuela će pobediti".

A pesar de los traidores y del imperialismo que quieren gobernar a Venezuela, su pueblo sigue eligiendo como su presidente a nicolasmaduro. Hugo Chávez nos marca el camino, y ese camino es Nicolás Maduro, que sólo quiere lo mejor para su país. No pudieron con Fidel, no pudieron con Hugo, y mucho menos con vos. Venezuela vencerá! simonzerpadelgado escalonajuanf #Venezuela #VenezuelaUnida

A post shared by Diego Maradona Oficial (maradona) on Jan 9, 2019 at 1:34pm PST

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.