Maradona ponovo napao Pelea i politiku SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona ponovo napao Pelea i politiku SAD

BEOGRAD - Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona optužio je Brazilca Pelea da nema poštovanja prema igračima, jer je postao prijatelj sa ljudima koji upravljaju fudbalom.

"Najveća i glavna razlika između Pelea i mene je to što ja poštujem sve fudbalere, a on ne. Pele je prijatelj sa onima koji upravljaju današnjim fudbalom, a moji prijatelji su igrači na terenu", rekao je Maradona za visokotiražni indijski "Tajms".

Maradona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je istakao da nema ništa lično protiv Pelea, već Brazilac pati od kompleksa drugog mesta.

"Zaista nemam ništa protiv njega, već on ima protiv mene. To je zato što je u Brazilu uvek bio broj dva, iza (šampiona Formule 1) Ajrtona Sene. U svetu fudbala uvek je bio drugi, iza mene", jasan je bio "zlatni dečko" argentinskog fudbala.

Maradona je u intervjuu za indijski list rekao i da je njegov prijatelj, bivši kubanski predsednik Fidel Kastro, veliki čovek, vedrog duha.

"Svaki trenutak proveden sa njim vas obogaćuje kao ličnost, pa čak i kada vam kaže zdravo. Često smo pričali o raznim temama, fudbalu, politici, bejzbolu. Takođe, pričali smo o SAD i tamnoj strani imperijalizma", objasnio je Maradona, koji je poznat kao žestok kritičar odlazećeg američkog predsednika DŽordža Buša.

Kritikujući politiku SAD, Maradona je imperijalizam opisao kao osnovni uzrok svetskih ekonomskih problema.

"Probleme su uglavnom stvarale SAD. Oni kažu da su veliki, a da su svi ostali mali. Oni donose ključne odluke i mi svi moramo da ih poštujemo. Ali, sada nakon kraha američke ekonomije, došlo je vreme da svaka nacija sama donosi odluke", poručio je Maradona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maradona ponovo napao Pelea i politiku SAD

Izvor: Kurir, 08.Dec.2008, 19:37

BEOGRAD, 8. decembra 2008. (Beta) - Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona optužio je danas Brazilca Pelea da nema poštovanja prema igračima, jer je postao prijatelj sa ljudima koji upravljaju fudbalom. "Najveća i glavna razlika između Pelea i Mene je to što ja poštujem sve fudbalere,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.