Maradona ljut zbog Ikardija

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona ljut zbog Ikardija

Legendarni Dijego Armando Maradona bio je ljut zbog učešća Maura Ikardija u humanitanom meču koji je organizovao Papa Franja.

Papa Franja primio je u Vatikanu bivše i aktuelne fudbalske zvezde, među kojima i Argentinca Dijega Armanda Maradonu, uoči međuverske utakmice za mir u Rimu.

Pred fudbalskim legendama Maradonom, Italijanima Robertom Bađom, Đanluiđijem Bufonom i Andreom Pirlom, Francuzom Davidom Trezegeom, Ukrajincem Andrejem Ševčenkom, Izraelcem Josijem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Benajunom i Gancem Suli Muntarijem, papa Franja je istakao da su vrednosti fudbala i "lojalnost, deljenje, prihvatanje, dijalog i poverenje".

Papa je dao svoj blagoslov utakmici i pozvao na "kulturu susretanja" i na "univerzalne vrednosti" koje prevazilaze razlike.

Ipak, bilo je i nezadovoljnih, a to je bio po mnogima najbolji igrač u istoriji fudbala, koji je naveo da Ikardi nije deo fudbalske porodice zbog problema sa Maksijem Lopesom, jer je u vezi sa njegovom bivšom ženom.

„Ikardi nije trebalo da igra ovaj meč. Ikardi nije deo fudbalske porodice“, rekao je ’El Pibe’.

Inače, Argentinac je učestvovao u najlepšoj akciji na ovom humanitarnom susretu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.