Maradona: Ronaldo je životinja!

Izvor: Mondo, 04.Mar.2013, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona: Ronaldo je životinja!

Maradona smatra da je Ronaldo trenutno bolji od Mesija, koga su pripreme izmorile. San mu je da postane Leov i Barsin trener.

Legendarni Dijego Armando Maradona smatra da za Real Madrid igra najbolji fudbaler planete.

Čuveni "El Pibe", ovaj put nije stao na stranu svog zemljaka iz Barselone Lionela Mesija.

Dugo već traje poređenje dvojice, definitivno, najvećih fudbalskih asova današnjice. Kada Katalonci pobeđuju, onda je najbolji Mesi, a kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to čine Madriđani, uloga prvog igrača planete pripada Ronaldu.

I Maradona je u međuvremenu promenio mišljenje. Ranije je isticao da Mesiju nema ravnog u svetskim okvirima, ali nakon poslednjih pobeda Reala, promenio je svoje viđenje.

"Ljudi misle da je Mesi bolji, ali ja kažem da je Kristijano fenomen. U Mančesteru, ovde, bilo gde! On je životinja", rekao je bivši igrač, koga mnogi smatraju najboljim svih vremena.

Barsa je dominirala u evropskom fudbalu, ali na poslednjim utakmica stiče se utisak da je njihov "tika-taka" provaljen. Za kratko vreme Katalonci su izgubili tri bitne utakmice - dve od Reala i jednu od Milana.

Maradona misli da je problem u treneru.

"Tito Viljanova je dobar stručnjak, ali Pep Gvardiola je davao smisao ekipi. Nisu smeli da ga puste... Problem je i u tome što Mesi ne može da spašava svaku utakmicu. Klub je loše odradio pripreme, igrali su prijateljske utakmice zbog novca. Mesi je morao da igra 60 minuta, jer su organizatori to platiti i istrošio se, kao i drugi igrači", otvoreno priča Maradona, koji je i sam nekada nosi dres Barselone.

On je za špansku "Marku" otkrio da u trenerskoj karijeri ima jedan veliki san.

"San mi je da jednog dana treniram Mesija i Barsu".

Bivši selektor Argentine za kraj je poručio "kraljevskom klubu" da bi mu najbolje bilo da što pre dovede njegovog zeta Kuna Aguera. Maradona je u subotu bio prisutan na "El klasiku", koji je pripao Realu.

(MONDO, foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.