Manćini: Ma, kakav finansijski fer-plej...

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manćini: Ma, kakav finansijski fer-plej...

"Ako sam bogat čovek, želim da sav novac potrošim na svoj tim", kaže Italijan sa klupe Mančester sitija.

Engleski premijerligaši postigli su dogovor da stanu na put konstantnom porastu plata fudbalera, kao i brzom trošenju novca.

Od naredne sezone će, takođe, početi da se primenjuje UEFA finansijski fer-plej, pravilo po kojem klub ne sme da potroši više nego što zaradi. Ko se ne bude pridržavao toga, biće kažnjen - novčano ili izbacivanjem iz međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << takmičenja.

Međutim, trener Mančester sitija Roberto Manćini ne vidi ništa loše u tome što bogati vlasnici daju ogroman novac za dovođenje novih igrača, kao i njihove plate.

"Ako sam bogat čovek, želim da sav novac potrošim na svoj tim. Ne vidim ništa loše u tome, ali to je samo moje mišljenje", rekao je Manćini britanskim novinarima na pitanje o novom dogovoru premijerligaša.

"Klubovima su potrebni dobri igrači, a ako želiš dobrog igrača, onda moraš da potrošiš novac. Problem je što kada Mančester siti želi nekog igrača čija je vrednost 10 miliona, njegova cena odmah skoči na 30 miliona. Potrebno nam je i pravilo koje će to sprečiti", dodao je Italijan.

Slično razmišlja i trener Mančester junajteda Aleks Ferguson.

"UEFA finansijsk fer-plej počinje ove godine i sve je to dobro zamišljeno u teoriji, ali biće teško sprovesti ga u praksi. Ako neko ima novca za bacanje, može da ga potroši gde hoće. Voleo bih da sve bude dobro, ali sumnjam. Uvek će biti problema u pokušaju da se to sprovede", smatra Ferguson.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.