Mančini: Daćemo Liverpulu tri gola

Izvor: Blic, 11.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančini: Daćemo Liverpulu tri gola

Senku na Interovu spektakularnu proslavu stogodišnjice postojanja kluba, koja je obeležena minulog vikenda, može da baci samo nepovoljan ishod revanš meča osmine finala Lige šampiona, u kojem „neroazuri" (20.45, TV) moraju da stignu dva gola prednosti Liverpula. Golovima Kujta u 85. i Džerarda u 90. minutu utakmice na „Enfildu", ekipa Rafaela Beniteza je stekla kapitalnu prednost i bio bi pravi podvig da šampion Italije ne primi nijedan, a postigne tri gola za prolazak među >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osam najboljih ekipa Evrope.



Opijeni slavljeničkim raspoloženjem u Interu ne gube nadu i veruju da na stadionu „Đuzepe Meaca" može da poklekne petostruki šampion Evrope - Liverpul.

- Potrebna su nam tri pogotka za prolazak u četvrtfinale i uverena sam da je moja ekipa sposobna za tako nešto. U prvoj utakmici Liverpul nije uradio previše konkretnih stvari, ali nas je konstantno držao pod pritiskom i na našu nesreću koncentracija je pala u poslednjih pet minuta. I pored svega mislim da bitka nije izgubljena, a u fudbalu je svaki rezultat moguć - optimista je Mančini.

Trener Intera je podsetio da je tim iz Milana pre 43 godine uspeo da nadoknadi dva gola manjka iz Liverpula, kada je u revanšu pobedio sa 3:0.

- Ne znam da li je u pitanju slučajnost, ali čini mi se da istorija ipak može da se ponovi.

Havijer Zaneti, kapiten „neroazura", takođe je u pomoć prizivao istoriju, ne osvrćući se na način na koji bi trebalo ponoviti veliki uspeh iz 1965. godine.

- Legendarni Đakinto Faketi mi je mnogo puta pričao o toj spektakularnoj utakmici protiv Liverpula i za mene je bila privilegija slušati ga. Od tada je prošlo mnogo godine, ali ovakve utakmice i dalje su ostale teške za igranje, a u isto vreme i prelepe. Uveren sam da će nam navijači u Milanu pomoći da napravimo podvig - kaže Zaneti.

Inter večeras neće moći da računa na Marka Materacija koji je na „Enfildu" dobio crveni karton, pod znakom pitanja i drugi centralni bek Kordoba, a u tim bi trebalo da se vrati Rumun Kristijan Kivu.

Stiven Džerard, kapiten Liverpula, uveren je da „crveni" više nisu ekipa koja može da prokocka visoku prednost.

- Inter je veliki tim i znam šta nas očekuje u Milanu. Za prolazak u četvrtfinale potrebno je da odigramo najbolju utakmicu u sezoni, da se borimo za svaku lopu i svima pokažemo koliko očajnički želimo u narednu rundu. U Italiju prektično nismo došli sa prednošću od dva gola, jer je u našim glavama rezultat i dalje 0:0. Ukoliko se budemo samo branili, očekuje nas paklena utakmica. Najgore što može da se desi jeste da se povučemo pred svoj kazneni prostor i da primimo neki nesrećan gol na početku meča - upozorava Džerard.

Fernando Tores, napadač „crvenih", tvrdi da će njegov tim postići gol iz kontranapada.

- Ukoliko prvi postignemo gol, priča je završena. Pretpostavljam da ćemo igrati sa dubokom odbranom i na kontranapade.

U ekipi Liverpula najbitnije vesti su da se Havijer Maskerano oporavio od povrede, kao i da će Džejmi Karager odigrati 100. evropsku utakmicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.