Mančester junajted u finalu, gol Vidića

Izvor: RTS, 18.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančester junajted u finalu, gol Vidića

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale svetskog klupskog prvenstva pošto su pobedili Gambu iz Osake sa 5:3.

Mančester je poveo u 28. minutu golom srpskog reprezentativca Nemanje Vidića, a vođstvo "crvenih đavola" duplirao je Kristijano Ronaldo u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Fudbaler Gambe Masato Jamazaki smanjio je u 74. ali su fudbaleri Junajteda za pet minuta uspeli da postignu tri gola i obezbede plasman u finale.  Vejn Runi, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ušao sa klupe, postigao je dva gola u 75. i 79. dok je, takođe "rezervista", Daren Flečer strelac bio u 78. minutu.

Igrač Gambe Jasuhito Endo je u 85. minutu iz jedanaesterca postigao drugi gol, dok je Hideo Hašimoto uspeo donekle da ublaži poraz svoje ekipe.

Evropski šampion pokušaće da postane prvi britanski tim koji je osvojio klupsko svetsko prvenstvo. Junajted će se u finalu, u nedelju, u Jokohami sastati sa ekvadorskom ekipom LDU.

Australijski klub Adelajd zauzeo je peto mesto na turniru nakon što je pobedio egipatski Al Ali golom Brazilca Kristijana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mančester junajted u finalu, gol Vidića

Izvor: TV Avala, 18.Dec.2008

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se danas u finale svetskog klupskog prvenstva pošto su pobedili Gambu iz Osake 5:3.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.