Mančester siti je šampion Engleske

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 20:30

Mančester siti je šampion Engleske

Fudbaleri Mančester sitija postali su šampioni Engleske u sezoni 2022/23.

Siti je do sada odigrao 35 utakmica i osvojili 85 bodova, dok je Arsenal novim porazom ostao na 81 bodu i sa dva meča manje uručio titulu "Građanima"

Arsenal je dugo imao prednost u Premijer ligi, a nije ni bio daleko od šampionske titule i snovi su se ipak raspršili nakon nekoliko loših kola.

Jedni tim koji ima više bodova od Arsenala je Mančester siti, jedini tim koji je postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više golova od Arsenala je Mančester siti i jedini tim koji ima više pobeda od Arsenala je, pogađate Mančester siti.

Ovo je njihova treća šampioinska titula u Premijer ligi u poslednje tri godine, a četvrta u poslednjih pet godina pod vođstvom Pepa Gvardiole. Verovali ili ne, ali Mančester siti je postao tek peti klub u istoriji lige koji je osvojio tri šampionske titule zaredom.

Pre njih su to učinili Hadersfild, Liverpul, Mančester junajted dva puta i tim koji im je porazom u 37. kolu doneo titulu – Arsenal.

Mančester siti je u sezoni 2022/23 osvojio 9. šampionsku titulu u klupskoj istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.