Izvor: Blic, 10.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mančester na četiri boda od titule, Čelsi naplatio sve Arsenalu

Fudbaleri Mančester junajteda su bez mnogo problema napravili još jedan korak ka tituli posle gradskog derbija sa Sitijem – 2:0. U drugoj utakmici današnjeg programa 36. kola Premijer lige Arsenal i Čelsi su jurili oporavak od eliminacija iz Lige šampiona, a četiri komada "plavih" su bili sasvim pristojan "aspirin" za mamurluk posle kontroverznog meča sa Barselonom.



Susret igran u Mančesteru praćen je sa mnogo više pažnje, naročito u Liverpulu gde su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se "crveni" nadali velikom iznenađenju i uvećanju šansi za titulu. Sve to je brzo ugasio Kristijano Ronaldo novim brzim pogotkom. Ovog puta Portugalcu je u pomoć pritekao živi zid, od kog se lopta odbila i prvi put prevarila Šaja Givena već u 17. minutu. "Đavoli" su nastavili sa svojom igrom protiv veoma bledog rivala, a ceo posao je završen u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je najbolji igrač utakmice Karlos Tevez majstorski "zalepio" loptu od stative u mrežu – 2:0. Mančester je do kraja igrao koliko je morao, a trijumf je mogao da bude još ubedljiviji da je u finišu Tevezov udarac glavom bio koji milimetar precizniji – ovog puta okvir gola je sprečio pogodak. Junajted se 26. trijumfom u sezoni vratio na čelo tabele, ima tri boda više i utakmicu manje od Liverpula, pa su im u preostala tri kola potrebna samo četiri boda kako bi odbranili titulu.

Druga utakmica nedeljnog dela programa imala je više psihološkog nego rezultatskog značaja za Arsenal i Čelsi. Posrnule ekipe već nekoliko meseci znaju na kojoj će poziciji završiti takmičenje, a jedino što im je preostalo je da se bar nekako revanširaju navijačima pobedama u derbijima "velike četvorke" posle teških eliminacija iz LŠ. Taj zadatak nije dao dovoljno motiva ekipi Arsena Vengera, koja ni ovog puta nije imala prava rešenja u napadu. Karakteristična čvrsta igra "plavih" je neutralisala rivala, a onda je donela željene rezultate u poslednjih 15-ak minuta poluvremena. Gol Aleksa glavom posle slobodnjaka i fantastičan pogodak Anelke su definitvno demoralisale "tobdžije", koje su na startu drugog dela i treći put vadile loptu iz mreže. Ovog puta za to je zaslužna nesrećna reakcija Turea, koji je posle uklizavanja poslao loptu iza leđa Fabijanskog. Venger ni tada tada nije uveo svoje visoke napadače, a kada se konačno odlučio na to da pruži šansu Bendtneru bilo je već kasno. Danac je u 70. minutu glavom smanjio na 3:1, ali je to bilo sve od njegove ekipe. Adebajor je nešto kasnije pokušao da inscenira penal, sudija je odmahnuo rukom tada, kao i 60-ak sekundi kasnije kada je Maluda posle kontre iz ofsajda postavio konačnih 4:1.

Rezultati 35. kola Premijer lige:

Mančester junajted - Mančester siti 2:0

(Ronaldo 17, Tevez 45)

Arsenal - Čelsi 1:4

(Bendtner 70 - Aleks 28, Anelka 39, Ture 49ag, Maluda 86)

Juče:

Vest Hem - Liverpul 0:3

Blekburn - Portsmut 2:0

Bolton - Sanderlend 0:0

Everton - Totenhem 0:0

Fulam - Aston Vila 3:1

Hal - Stouk 1:2

VBA - Vigan 3:1

Ponedeljak:

Njukasl - Midlsbro

Tabela: Mančester j. (-1) 83, Liverpul 80, Čelsi 77, Arsenal 68, Aston Vila 58, Everton 57, Fulam 50, Vest Hem 48, Totenhem 48, Mančester siti 47, Vigan (-1) 42, Stouk 42, Bolton 40, Blekburn 40, Portsmut 38, Sanderlend 36, Hal 34, Njukasl (-1) 31, Midlsbro (-1) 31, VBA 31.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.