Izvor: B92, 27.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Man. Junajtedu opada zarada

Godišnji prihod najbogatijeg fudbalskog kluba na svetu, Mančester junajteda pao je za 30 odsto objavio je danas engleski prvoligaš. Klub je za fiskalnu godinu, koja se završava 31. jula, prijavio zaradu od 27,9 miliona funti (41 milion evra), što je za 11,9 manje nego u godini pre.

Junajted je, medjutim, saopštio da su ukupni operativni prihodi porasli za šest procenata i sada iznose 58,5 miliona funti. Izvršni direktor kluba Dejvid Gil rekao je da je ponosan na finansijke operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mančestera.

"Spadamo medju najatraktivnije klubove za poslovanje i saradnju i još uvek smo jedan od najboljih klubova na svetu", prenele su agencije Gilove reči.

Klub je priznao i da bi medijski prihodi mogli da opadnu za oko 14 miliona funti zato što je klub prošlu sezonu završio na trećem mestu i da je od trofeja osvojio samo FA kup.

"Ne znam da li će to biti dovoljno. Naš cilj svake godine je da 'napadnemo' Premijer ligu i Ligu šampiona. Ne govorimo sada da smo zadovoljni rezultatima, ali ne želimo ni da se zalećemo", rekao je Gil.

Junajted je potrošio i mnogo novca na pojačanja ove sezone, medju kojima je i velika zvezda Vejn Runi, koji je prošlog meseca došao za 27 miliona funti.

Gil je rekao da je to dobra investicija, iako je klub igrača morao da kupi ranije nego što je planirao, zbog čega je već potrošio budžet za sledeće leto.

"Od januara smo potrošili 50 miliona funti na igrače i dobili smo Runija, jednog od najiskusnijih igrača poslednjih godina. Ne mislim da smo na silaznoj putanji", rekao je Gil.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.