Maloun: Jokić je lice naše franšize!

Izvor: Mondo, 17.Dec.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloun: Jokić je lice naše franšize!

Trener Denvera slikovito je opisao šta naš centar znači za Nagetse, koji posle dugo vremena u svojim redovima imaju igrača MVP standarda. Meč sa Torontom i Kavajom Lenardom to je i potvrdio.

U duelu lidera dve konferencije - ponovo isti ishod!

Druga odbrana Zapada zadržala je drugi napad Istoka ispod 90 poena i rezultatom 27:14 u poslednjoj četvrtini rešila jednu od zanimljivih NBA utakmica odigranih u noći između nedelje i ponedeljka: Denver - Toronto 95:86.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Kao što je to bio slučaj početkom decembra u Kanadi, gde su uz tripl-dabl Nikole Jokića (23p, 15sk, 11as) Nagetsi nadigrali Reptorse rezultatom 103:106, publika je mogla na delu da vidi igrače sa MVP uticajem na igre svojih timova - Kavaj Lenard bio je veoma konkretan sa 29 poena, 14 skokova i četiri asistencije, baš kao i Jokić, koji je meč završio sa 26 poena (11/19 iz igre), devet skokova i četiri asistencije.

"On radi sve ono što je i potrebno da radi. On je lice naše franšize", rekao je trener Denvera, Majkl Maloun.

VIDEO: MVP PARTIJA NIKOLE JOKIĆA

Jokić je ove sezone prvi strelac (17,7), skakač (9,9), asistent (7,5) i "kradljivac" (1,45) ekipe.

U takvom odnosu snaga bio je potreban "neko treći", a to je ovog puta bio Džamal Marej, koji je 15 od 19 poena postigao u četvrtoj četvrtini i uz pomoć Mejsona Plamlija (10p, 7sk) završio seriju Denvera započetu krajem treće deonice od 23:2 - za vođstvo od 80:72 na 8:12 do kraja.

Lenard je zakucavanjem zaustavio nalet Nagetsa, gosti su u poslednjoj četvrtini turneje po Zapadu uspeli na kratko da priđu na 86:83, ali je Plamli tada postigao četiri važna poena, podigao na noge 19.520 navijača i vratio Denver tamo gde u ovom periodu sezone nije bio od 1984. godine.

BOGDANOVIĆ I BJELICA POKVARILI "DOČEK" U DALASU

Odbrana koju je trener "grumenja" Majkl Maloun dugo čekao i povremeno hvalio ove sezone svela je goste na 4/23 iz igre u poslednjoj četvrtini, odnosno 1/13 za tri poena. Denver je drugo poluvreme dobio rezultatom 56:39, pa su gosti morali da se zadovolje skorom 2-2 pred povratak u Kanadu.

Denver je ostvario desetu pobedu u poslednjih 12 susreta i to bez trojice povređenih startera - najboljih strelaca tima posle "raspoloživog" tandema Jokić/Marej. Ni jutros nisu igrali Geri Heris (16,6p, 3,2sk, 2,9as), Vil Barton (16,5p, 5sk, 3as) i Pol Milsap (13,6p, 7sk, 2as), koji su zbirno donosili ekipi skoro 50 poena u retkim situacijama kada su bili zdravi u isto vreme.

JOKIĆEVE BROJKE OD KOJIH "BOLI GLAVA"

Pored njih, Maloun ne može da računa na povređene Džareda Vanderbilta i Majkla Portera, dok se i dalje čeka oporavak naknadno angažovanog pleja, Ajzee Tomasa. I Toronot je bio hendikepiran odsustvom Kajla Laurija, Paskala Sikama, Freda Vonvlita i Jonasa Valančijunasa.

Četvrtu utakmicu u nizu u Koloradu, Denver će odigrati u noći između utorka i srede, kada im dolaze Dalas Meveriksi. Oni su takođe jutros doživeli poraz pred svojim navijačima od Sakramento Kingsa, za koje su odlično igrali naši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Evo svih rezultata i tabela NBA lige.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.