Malo je falilo da imamo crvenu manu u Hearthstoneu

Izvor: B92, 13.Jan.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo je falilo da imamo crvenu manu u Hearthstoneu

Jedan od glavnih Hearthstone dizajnera, Mike Donais, danas je nastavio da priča o zanimljivostima iza scene kada je u pitanju dizajniranje poslednjeg Hearthstone seta, Mean Streets of Gadgetzan.

Nakon što smo juče saznali užasavajuću informaciju da je Small-Time Buccaneer mogao da bude i dosta jači nego što je na kraju završio, danas nam stižu mnogo zanimljivija saznanja vezana za proces razvoja karata.

Verovatno najzanimljivija stvar koju je Majk pomenuo jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u jednom trenutku tema Kabala bila crveni mana kristali, nešto u šta su mnogi igrači sumnjali da će doći još pre izlaska ekspanzije, a na osnovu brojnih crvenih kristala na mnogim artovima karata.

Crveni mana kristali su radili tako što su postojale određene karte koje vam pretvaraju manu u crvene kristale, i ako imate određen broj crvenih kristala, neke karte su dobijale bonuse i ekstra efekte. Ipak, na kraju se od ove teme odustalo zarad teme Potiona i “No Duplicates” špilova, kako bi se podržali popularni Reno deckovi.

Ipak, Majk kaže da neće praviti nove “no duplicates” karte “bar u narednih godinu dana”, jer ne žele da se ta tema stalno provlači. Što znači da će na proleće, kada ode Reno iz Standarda, biti dosta teže ovim deckovima da se održe, i Majk smatra da će jedino Priest nastaviti da živi sa “no duplicates” špilovima i bez Renoa.

Majk je pomenuo i da se dosta eksperimentisalo sa temom potrošene i nepotrošene mane, odnosno da su postojale karte koje bi nagrađivale igrača ukoliko potroši svu manu, ili ukoliko mu je ostalo nešto nepotrošene mane, ali da na kraju ni te karte nisu ušle u završni set. Prikazane su nam i alternative verzije Priest i Mage legendarnih karata za set, koje takođe (još uvek) nisu zvanično ušle u igru. Neke od tih karata, koje na kraju nisu prošle, možete videti na ovom linku, zaista izgledaju moćno.

O ovim, i o još puno drugih zanimljivosti po pitanju dizajniranja Hearthstone karata, možete pročitati u IGN intervjuu na linku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.