Malo Savić, malo više Ronaldo: Het-trik Portugalca i tragični potezi Crnogorca rešili Madrilenjo (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo Savić, malo više Ronaldo: Het-trik Portugalca i tragični potezi Crnogorca rešili Madrilenjo (VIDEO)

A veliki pobednik poslednjeg Madrilenja je i genijalni Zinedin Zidan

Kristijano Ronaldo je u velikom stilu prekinuo neprijatnu seriju protiv Atletika (tri derbija u kojima nije bio strelac), njegovi golovi su rešili Madrilenjo derbi, ali će se utakmica osim po njegovom het-triku pamtiti i po kiskevima Stefana Savića koji su rešili pitanje pobednika. Crnogorac je sa dva tragična poteza omogućio Ronaldu da postigne prva dva gola, a potom je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Portugalac het-trikom dotukao grogirani Atletiko - 3:0.

Ateltiko je odigrao ispod svih očekivanja, Real nije blistao, ali je znalački kažnjavao sve greške i koristio sve poklone koji bi Atletiko ostavio. Nije to bio fudbal za uživanje, jer Simeoneov tim kao da nije imao nameru da igra fudbal i pobedi na poslednjem Madrilenju u istoriji Visente Kalderona.

Pored Ronalda koji je opet sve reflektore preusmerio na sebe, veliki junak ovog derbija je i Zinedin Zidan. Iako suočen sa velikim problemima zbog povreda nosioca igre, Zidan je uspeo da smisli savršen plan i potpuno nadmudri Simeonea koji nije znao način kako da odgovori.

Zidan nije mogao da računa na standardni par štopera, pa su povređenog Pepea i rovitog Ramosa zamenili Varan i Naćo. Nije mogao da računa ni na mozak i pluća veznog reda Krosa i Kazemira, ali su Kovačić i Isko odradili fenomenalan posao i odužili se na poverenju. U napadu nije rizikovao rovitog Benzemu već je Ronalda gurnuo u šam špic, a Vaskeza na desno krilo. I sa takvim timom kojem su nedostajala petorica startera plus Morata, Zidan je servirao moćan Real koji nije napravio ni najmanju grešku i potpuno je neutralisao Atletiko.



Doduše, imao je i sreće. Kao u 23. minutu kada je Ronaldov slobodnjak Stefan Savić skrenuo u sopstvenu mrežu i prevario Oblaka. Ali mogao je Real i ranije do vođstva da Oblak nestvarnom intervencijom nije na gol liniji zsauatvio skoro siguran pogodak Ronalda posle udarca glavom.

Uskoro opširnije...

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.