Malo Kameni, malo sudija... Provuče se Fener u Interkontinentalnom derbiju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo Kameni, malo sudija... Provuče se Fener u Interkontinentalnom derbiju (VIDEO)

Galatasaraj bio bliži pobedi

Paklena atmosfera je dočekala Fenerbahče na Turk Telekom Areni... Krcat stadion, koreografija sa ogromnom figurom Rokija Balboe i navijači koji pucaju od optimizma posle sjajnog starte sezone. međutim, Galatasaraj nije uspeo iskoristi momenat i uzme meru ljutom rivalu Fenerbahčeu u Interkontinentalnom derbiju. Iako je derbi završen remijem bez golova (0:0), ipak se ne može reći da je bio dosadan...

Galatasaraj je više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zaslužio pobedu, ali je na kraju morao da se bori i za taj jedan bod kada je sudija učinio veliku uslugu Fenerbahčeu.

Podatak da je Fener završio meč bez šuta u okvir gola, najbolje govori o odnosu snaga na terenu. Nošen hukom sa tribina, Galatasaraj je napadao, pretili su Feguli, Belanda, Gomis... Ali je Karlos Kameni na golu Fenerbahčea imao jedno od onih onih izdanja kad ne može da primi gol. Sve do 73. minutu je Galata bila bolji tim i bliža pobedi, a onda je Cunejt Čakir napravio grešku kojom je promenio odnos snaga na terenu.

Junes Belanda je krenuo da zaobiđe istrčalog Karlosa Kamenija, ovaj ga je srušio, ali umesto penala - crveni za Belandu! Bez dileme, kontakt je postojao, Belanda je bio sapleten i kada već nije pokazao na belu tačku, Čakir definitivno nije trebalo da maše kartonima.

Isključenje Belande je dalo krilo gostima koji su osetili šansu, pokušali da napadnu, ali je Galatasaraj odoleo i uzeo više nego zasluženi bod.

I sa ovim remijem, Galatasaraj ostaje prvi na tabeli i najozbiljniji kandidat za titulu. Pobedom je mogao da izbaci Fener iz trke, ali i ovako žuto-plavi ostaju na osam bodova zaostatka i daleko od borbe za prvo mesto.

TURSKA 1 - 9. KOLO:

Petak

Antalija - Kasimpaša 2:1 (1:1)

/Eto 43, Kadah 74 - Muriljo 23/

Gectepe - Alanja 3:3 (1:0)

/Jahović 41, 74, Kastro 72 - Karača 66, Etame 87, Fernandez 90/

Subota

Osmanli - Karabuk 3:0 (0:0)

/Pinto 62, Guler 74, 85/

Akhisar - Genčlerbirligi 3:3 (1:3)

/Soner 39, Paulo Enrike 60pen, Sisko 65 - Oskan 18, Čiftiči 23, Murići 45/

Malatija - Trabzon 1:0 (1:0)

/Jokušlu 45+2/

Nedelja

Sivas - Bursa 0:0

Kajzeri - Konja 2:1 (0:0)

/Turuč 50 penal, Mendeš 64 - Šahiner 90+1/

Galatasaraj - Fenerbahče 0:0

Ponedeljak

19.00: (1,70) Bešiktaš (3,70) Bašakšehir (5,20)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.