Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 06:36

Maljkovićeva: O ovoj utakmici će se pričati godinama, ali sada idemo na medalju!

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković bila je presrećna posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva. "Lavice" su se plasirale među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu velikom pobedom nad domaćom selekcijom Španije, a Maljkovićeva je istakla da će se ta utakmica pamtiti godinama.
Srbija je eliminisala dvostrukog uzastopnog evropskog šampiona 71:64 posle produžetka.

"Devojke su te koje su davale koševe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << one treba u tom momentu da slave... Pobedili smo ogromnu Španiju, veliku ekipu, koja igra sjajnu košarku. Po intenzitetu svi porede njihovo trčanje sa muškarcima. Stvarno smo uspeli da pobedimo ogromnu ekipu na njihovom terenu. I to u Valensiji, u gradu gde je Španija - Španija", u dahu je pričala Marina Maljković.
"Čestitam svim svojim košarkašicama. Od prve do dvanaeste, jer je neverovatno koliko su sve pokazale da su tim i koliko su doprinele ovoj pobedi. Ne možete to ni da zamislite. Sve igračice sa klupe, koje su ulazile minut ili dva, plakale su. To je bila ta naša snaga. Čestitam svima na mentalnoj i fizičkoj snazi na ovoj utakmici."
Španija je imala prednost 61:55 na dva i po minuta pre kraja, a onda je usledila paklena završnica srpskog tima, koji serijom 7:0 stiže do preokreta i vođstva.
A onda jedna, blago rečeno, neverovatna sudska odluka, koja je španskom timu prosto poklonila dva slobodna bacanja na sekundu i po do kraja.
"Videli ste koliko smo morali da stisnemo zube, u nekoliko situacija. To je mnogo teško! Bilo je mnogo teško prevazići sve to. Prevazići takav stres i ja im od sveg srca čestitam. Pokazale su kako se bori za svoju zemlju, upravo u tim situacijama. Dovoljno smo mudri da znamo da ništa nismo uradili, da je ovo bila velika utakmica u našim karijerama. Definitivno! O njoj će se puno pričati, godinama."
Za kraj, istakla je da se ovde neće zaustaviti.
"Drago mi je zbog devojaka. Znamo za šta smo došli i šta je naš cilj. Idemo na medalju! U polufinalu nas čeka Belgija, još jedna velika ekipa...", zaključila je Maljkovićeva.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MARINA PONOSNA: Sve devojke su plakale, pobedile smo ekipu koju porede sa muškarcima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021

Veliki uspeh košarkašica Srbije u Valensiji...Selektorka Srbije Marina Maljković bila je ponosna na svoje košarkašice posle pobede nad Španijom rezultatom 71:64 i plasmana u polufinale Evropskog prvenstva...- Pobedili smo ogromnu Španiju, veliku ekipu, koja igra sjajnu košarku. Po intenzitetu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.