Maljković izabran u Kuću slave splitskog sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljković izabran u Kuću slave splitskog sporta

Čuveni srpski košarkaški trener Božidar Maljković izabran je danas u Kuću slave splitskog sporta, prenosi HINA.

Maljković, koji je trenutno na čelu Olimpijskog komiteta Srbije, kao trener Jugoplastike osvojio je dve titule evropskog prvaka (1989. i 1990.) i ostavio dubok trag u tom gradu.

Istovremeno, u Kuću slave u kategoriji klubova izabrana je Jugoplastika, dok je u kategoriji veterana izabran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vaterpolista Lovro Radonić, osvajač srebrnih medalja na Olimpijskim igrama 1952. u Helsinkiju i 1956. godine u Melburnu za reprezentaciju Jugoslavije.

Kako se navodi iz Udruženja za osnivanje Muzeja sporta - Split, izbor je obavljen tajnim glasanjem na sednici Odbora časti, koji ima 27 članova - uglednih ljudi iz javnog, sportskog i medijskog života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Božidar Maljković u Kući slave splitskog sporta

Izvor: B92, 23.Okt.2019

Košarkaški klub Jugoplastika i trener tog kluba iz njegovog najtrofejnijeg perioda Božidar Maljković izabrani su u Kuću slave splitskog sporta za 2019. godinu...Jugoplastika i Maljković su to priznanje dobili u godini u kojoj se obeležava 30. godišnjica osvajanja prvog trofeja evropskog prvaka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.