Mališani najavili veliki maraton

Izvor: RTS, 11.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališani najavili "veliki maraton"

Đorđe Simonović iz vrtića 11. april, pobednik je Dečjeg maratona na kojem je u Beogradsom zoološkom vrtu 150 mališana predškolskog uzrasta najavilo veliku maratonsku "bitku" koja će se naredne subote održati u Beogradu.

U okruženju geparda, lavova, slonova... deca su dala svoj maksimum i "letela" stazom oko Slonare, dugom 230 metara u proseku za 40 sekundi.

Odmah iza Simonovića kroz cilj je prošao njegov drugar iz istog vrtića Aleksandar Vuković, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << treće mesto osvojio Stevan Stanković iz "Duge".

Uz mališane je bila i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković koja im je poželela da "jednog dana pobede i u velikom maratonu".

"Deca su u Zoološkom vrtu u prirodnom okruženju. Njihiova urođena ljubav prema životinjama je najjači mogući podstrek za početak bavljenja sportom", rekla je po završetku trke Samardžić Marković.

Direktor preduzeća Beogradski maraton Dejan Nikolić podsetio je da je u predškolskom uzrastu deci najvažnije omogućiti da se igraju i da budu u dodiru sa prirodom

"U tom uzrastu se stvara motivacija za bavljenje sportom. Zoološki vrt je mesto koje deca najviše vole. Tu se bude refleksi i talenti za određene sportove", zaključio je Nikolić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.