Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021, 00:07

Maleni Depro izaziva moćne Milionere

Kup Argentine: River Plejt dočekuje trećeligaša Defensores de Pronunsijamjento. Trener giganta Marselo Galjardo igraće u najjačem sastavu, a ovaj susret biće generalna proba za start drugog izdanja Liga kupa

Velika čast za maleni klub Defensores de Pronunsijamjento, trećeligaša koji noćas (01.10) izaziva giganta s Monumentala u 1/32 Kupa Argentine. Doduše, Depro, kako je nadimak ovog kluba koji postoji od 1972. godine, neće igrati na čuvenom stadionu Milionera koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se renovira. Argentinski velikan dočekaće ovaj amaterski tim na stadionu Banfilda, Florensio Sola u Buenos Ajresu.

Biće to generalna proba za Marsela Galjarda, trenera Rivera, pred start drugog izdanja Liga kupa Argentine. Elitna liga Gaučosa i dalje se ne nastavlja, početak je predviđen tek 18. jula. Usled pandemije virusa korona, Argentinci su dugo pauzirali, a jesenas su startovali s premijernom Liga kupom koji je pripao Boki Juniors početkom godine. To takmičenje kasnije je preinačeno u Kup Dijega Armanda Maradone u čast preminule legende svetskog fudbala.

Loših godinu dana je iza Rivera. Nisu Miioneri uspeli da dođu do finala Liga kupa Argentine, ali što je gore za klub iz Buenos Ajresa nije stigao treći put uzastopno do borbe za pehar u Kopa Libertadoresu. Eliminisan je u polufinalu od kasnijeg šampiona Južne Amerike, Palmeirasa. U prvom meču na stadionu u Aveljanedi Zeleni su slavili sa 3:0. U revanu u Sao Paulu bilo je samo 2:0 za argentinskog velikana.

Ovaj meč dobro će doći Galjardu da vidi u kakvoj formi su njegovi fudbaleri. Za igrače malenog Depra biće veliki izazov da probaju da pariraju velikanu. Golman ovog tima David Korea u intervjuu za argentinski Ole kaže da cela njegova porodica navija za River.

"Ovo što igramo protiv takvog tima je nezamislivo. Cela moja porodica navija za River. Deda me je vodio na utakmicu omiljenog kluba. Tada mi je rekao da ću jednog dana da zaigram protiv Rivera. Sada se to dogodilo i zaista sam uzbuđen“, kaže golman Deproa Korea.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

On kaže da je sa 13 godina došao u Buenos Ajres i da je pohađao akademiju Rasinga iz Aveljanede u kojem je ponikao i Lautaro Martinez, sadašnji napadač Intera.

"Gledaće nas mnogi na televiziji, svi smo ponosni što ćemo imati priliku da igramo protiv Rivera“, istakao je Korea.

Galjardo je najavio najjači tim protiv trećeligaša, a tih startnih 11 bi mogli da izađu na teren i u ponedeljak kada River gostuje Estudijantesu u La Plati u prvom meču šampionata Argentine. Rovit je De La Kruz. Ako ne bude bio spreman igraće Zukilini. Od starta na teren će najverovatnije: Armani, Paulo Dijaz, Robert Rohas, Pinola, Kasko, Enco Perez, Zukulini, Angileri, Hulijan Alvarez, Bore i Matijas Suarez.

KUP ARGENTINE – 1/32 (JEDAN MEČ)

Četvrtak

01.10: (1,10) River Plejt (8,50) Defensores de Pronunsijamjento (19,0)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.