Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 22:42

Maldini: Imamo pare za pojačanja u januaru, uradićemo sve da zadržimo Donarumu

Milanov direktor veruje da će golman ostati u Milanu

Milan je najveće iznenađenje na početku Serije A. Rosoneri su u prva četiri prvenstvena kola zabeležili četiri pobede i nagovestili da je ovo ta dugo čekana sezona povratka na veliku scenu.

Iako Milan ima najmlađi tim u ligi, za sada taj miks sa veteranima Ibrahimovićem i Kjerom funkcioniše odlično, a najveće zasluge za sklapanje ovog tima idu na adresu direktora Paola Maldinija koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je sa limitiranim finansijskim sredstvima sklopio konkurentan tim.

„Naš tim je prethodnih godina uvek padao u odlučujućim momentima. Čak smo i sa Gatuzom dostigli tačku koju smo želeli, ali smo se onda istrošili. Gubili smo samopouzdanje u ključnim trenucima. Znamo da će da će i u ovoj sezoni da dođu neki teški momenti i da će nam biti potrebno da ostanemo u ravnoteži. Mediji i navijači ne mogu da nam daju taj balans već moramo da ga pronađemo u sebi. Mladi igrači su bitni iako ponekad umeju da budu nepromišljeni“, rekao je Maldini večeras uoči meča sa Romom.

Maldini je letos imao prilično skroman budžet za pojačanja, ali uverava da nije želeo da troši novac samo da bi ga trošio i da su pojačanja moguća u januaru.

„Stabilnost nam je dozvolila da započnemo sezonu na ovaj način. Ako budemo imali šansu da ojačamo tim u januaru, onda ćemo to i da uradimo. Znamo da smo konkurentan tim ali ako se ukaže prilika da potpišemo igrača koji će nas unaprediti, uradićemo to. Delom i zbog toga što letos nismo potrošili onoliko koliko smo mogli”.

Ipak, najveće pojačanje za Milan bio bio ostanak sjajnog golmana Đanluiđija Donarume kojem ugovor ističe na kraju sezone.

“Pogrešno bi bilo da na Donarumu ne gledamo kao na jedan od stubova Milana. Iako ima 21 godinu, on je uz kapitena Romanjolija jedan od lidera u timu i već je uradio mnogo toga. Učinićemo sve što možemo da ga zadržimo”.

Donaruma je zbog virusa COVID-19 propustio večerašnji meč sa Romom. Koliko situacija sa zaraženim igračima i Milanovom tankom klupom može da utiče na rasplet sezone?

„Doćićemo do tačke kada ćemo steći određeni imunitet. Rečeno nam je da sa određenim antitelima više nećemo kačiti virus. Pratićemo protokol i nadamo se da ćemo po pravilima da završimo sezonu. Čak i po cenu da nekad igraju neki igrači koji su manje igrali”.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.