Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2020, 14:21

"Mala Slavija" čeka Plzenj, Sparta gazi, a Kenguri "skaču" sa stilom

Brno juri prvu pobedu protiv Bohemijansa

Poslednje četiri utakmice 2. kola šampionata Češke zakazane su za danas, i ne bi trebalo da budu manje interesantne u odnosu na prethodne. Naprotiv. Na teren će Plzenj i Sparta. No krenimo redom...

Pardubice i Teplice sukobiće se nakon pet godina (16.30). Desilo se to poslednji put u okviru MOL kupa, gde je Pardubice iznenađujuće pobedio 3:0. Martin Šejvl, Jan Jerabek i Mihal Petran startovali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su u dresu domaćina, koji je izbeglica ove sezone pošto njegov stadion ne ispunjava uslove pa rivale dočekuje na terenu Bohemijansa, a Jirži Krejči vodio je tim sa klupe. Jedino se Jan Hošek i Tomaš Vondrašek sećaju ovog meča iz Teplica.

Poslednja prvoligaška utakmica između Pardubica i Teplica održana je 11. maja 1969. godine. Davno, baš davno... Pardubice je pobedilo sa 3:2 kod kuće, međutim, čak ni tada to nije bilo dovoljno za zadržavanje u najvišoj konkurenciji.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Teplice, s druge strane, ne pamte dobro prošlu sezonu. Nakon osnovnog dela, završili su na 12. mestu i morali su da plej-aut kako bi zadržali prvoligaški status. Na kraju su Staklari tamo odigrali samo tri meča, od kojih su dva dobili rezultatom 4:1. U prvom kolu Teplice je igrao u Pribramu, gde su igrači trenera Stanislava Hejkala odneli tri boda. Hajdenrih je debitovao postigavši gol i zabeleživši asistenciju. Teplice su konačno pobedile u Pribramu 3:1, kada su pogodili Nazarov i Jezniček.

Pardubice je prošle godine doživelo veoma uspešnu sezonu, kada je ekipa trenera Jiržija Krejčija i Jaroslava Novotnija nadmašila sva očekivanja. Crveno-beli su u drugoj ligi zauzeli čelo u 5. kolu i nisu ga ispuštali do kraja. Međutim, nije bilo vremena za velika slavlja. Samo nekoliko nedelja nakon promocije u najjači rang Pardubice je moralo da započne pripreme za novu sezonu. Do sada nije bilo toliko značajnih promena u timu, verovatno najveći je odlazak Pavela Zifčka nakon jednogodišnje pozajmice iz Sigme. Pardubice su na premijeri igrali u Jablonecu. Tamo su morali da idu bez povređenog Mihala Hlavaija, takođe bez brazilca Evertona. Dobra vest je da bi prvi trebalo da bude spreman za današnji meč.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Slovan u Liberecu ima posla sa Plzenjom (16.30). Prvi meč na stadionu U Nisi u novoj sezoni i to odmah sa veoma teškim protivnikom. Viktorija dolazi na sever Češke, a imala je neuspešan pokušaj da se plasira u Ligu šampiona, gde je izgubila od holandskog AZ Alkmara.

Ove nedelje najavljen je povratak mladog veznjaka Mihala Berana, koji je tokom meseca proslavio 20. rođendan. Letos je Beran prešao iz Libereca u prašku Slaviju, sa kojom je završio pripremni period, ali se prvak odlučio da ga vrati u Slovan kako bi imao više prostora da igra. Biće to čak sedmi igrač Slavije koji je pozajmljen Liberecu, koji je postaop "mala Slavija". Slovan je tokom leta doživeo veliku promenu. Mnogi igrači su napustili klub, mnogi su ponovo došli u klub. U prvom kolu Liberec je poražen u Olomoucu od Sigme 0:1, a moglo je da bude drugačije da je u Mara u 65. minutu realizovao penal.

Tokom leta Plzenj je upotpunio kadar sa sjajnom ravnotežom, dvojica igrača, Adrijel Ba Lua iz Karvine i Ondžej Mihalik iz AZ Alkmara stigli su u redove vicešampiona. Matej Hibš potpisao je kao slobodan igrač, a čak je prošle sezone nosio dres trenutnog protivnika, Libereca. Filip Kaša i Miroslav Kačer ponovo su došli kao slobodni agenti iz Žiline u Slovačkoj. Između ostalog, klub je napustio bivši štoper reprezentacije Roman Hubnik.

Sastav sa zapada ušao je u novu sezonu uspešno, kao i još dva favorita, Slavija i Sparta. U prvom kolu puleni Adrijana Gule su se susreli sa Opavom, i lako izašli na kraj sa njom (3:1). Ipak, poslednji meč Plzenj je odigrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa holandskim AZ Alkmarom. Vodio je od 78. minuta zahvaljujući golu Davida Limberskog. Međutim, u petom minutu nadoknade sudija je dosudio penal u kojem Alkmar nije oklevao. Usledio je produžetak, gde je mladi islandski napadač Gudmundson sa dva gola oborio Viktoriju.

Poslednja međusobna utakmica ovih rivala odigrana je u 5. kolu plej-ofa prošle sezone. Igralo se na Dosan Areni i vrlo mlada ekipa Slovana tada je izgubila sa 0:4.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U isto vreme Brno je domaćin Bohemijansu (16.30). Zbrojovka se vratila u Fortuna ligu posle dvogodišnje pauze i doživela je vatreno krštenje. U domaćem duelu sa Spartom već je stigla da oseti snagu praškog tima u prvom poluvremenu, kada je za pola sata četiri puta vadila loptu iz svoje mreže. Rezultat je bio poraz od 1:4, a jedini domaći strelac bio je defanzivac Peter Štepanovski. Trener Mahalek veruje da će videti dijametralno drugačiji nastup protiv Boema. Tim može da se pouzda u povratak kapitena Pavela Drekse u odbranu, ali njegov start protiv kluba iz Doličeka još uvek nije siguran.

Dok je Brno u sezonu ušao porazom, Kenguri su u njega "uskočili" sa stilom. Zeleno-beli su imali sjajne predstave krajem prošle sezone, kada su se borili za priliku da igraju u Ligi Evrope. Bohemka je glatko slistila Mladu Boleslav sa 4:0 i zabavila svoje gledaoce direktnim i ofanzivnim fudbalom. Tokom leta je sastav Klusačeka izgubio napadača Moskueru, koji je otišao u Liberec, ali je kostur ekipe ostao na okupu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

I za kraj, Sparta i Sigma (19.00). Za klub sa Letne ovo je prva domaća utakmica u novoj kampanji. Prethodno, najtrofejniji klub Češke je startovao onako kako se i očekivalo, vremenom se spustio na deveto mesto, ali sa uspešnim krajem sezone popeo se na treće mesto posle pauze usled koronavirusa. Takođe, dominirali su momci Vaclava Kotala u Kupu, koji su i osvojili.

Tokom pauze se igrački kadar značajno promenio. Ugovor je istekao Kangi, Frideku, Manđeku, Kosti, Kaji, a nakon dogovora Ben Haim je raskinuo saradnju. Umesto toga, na Letnu su stigli Ladislav Krejči, Ondžej Čelustka, Dominik Holec i član bugarske reprezentacije Martin Minčev, a mnogi drugi igrači vratili su se sa pozajmica, uključujući Filipa Součeka, koji je zvanično ojačao Spartu zimus i ostao u Opavi na proleće.

Sparta je u novu ligašku godinu ušla glatkom pobedom od 4:1 na travnjaku novajlije iz Brna, dok se Sigma predstavila kod kuće i takođe osvojila tri boda, kada je Pablo Gonzalez postigao jedini gol na meču sa Liberecom.

Sigma je u osnovnoj fazi ligaškog takmičenja protekle sezone završila na 11. mestu, što ju je katapultiralo u grupu za spasavanje, koja je na kraju ostala nedovršena. U osoblju Olomouca bilo je znatno manje promena, a najveće je povrtak u Spartu Lukaša Juliša. Povratak Romana Hubnika iz Plzenja značajno je pojačanje za defanzivni deo.

ČEŠKA 1 - 2. KOLO

Petak

Ostrava - Češke Buđejovice 2:2 (1:2)

Subota

Mlada Boleslav - Zlin 1:3 (1:1)

Opava - Karvina 1:2 (0:0)

Slovačko - Jablonec 1:1 (0:0)

Slavija - Pribram 3:0 (2:0)

Nedelja

16.30: (2,75) Brno (3,25) Bohemijans (2,60)

16.30: (3,80) Liberec (3,45) Plzenj (2,00)

16.30: (3,10) Pardubice (3,20) Teplice (2,40)

19.00: (1,25) Sparta (6,50) Sigma (10,0)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.