Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2021, 12:13

"Mala Danska" u Brentfordu: Zanka se vratio u Premijer ligu

Danac potpisao na godinu dana

Sve je krenulo 2014. godine kada je vlasnik Brentforda postao većinski akcionar u Midtjilandu. Od tog trenutka englesko-danska veza postala je neraskidiva. I vremenom imala sve veći uticaj na postepeni napredak londonskog kluba. Iz godine u godinu Brentford se sve više oslanjao na tržište u ovoj skandinavskoj zemlji - odatle je uostalom stigao i aktuelni trener TomasFrenk, arhitekta promocije u Premijer ligu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << – pa je londonski tim pred početak sezone brojao (zajedno sa trenerom) sedmoricu Danaca.

Od kasno sinoć jednog više, pošto je ugovor sa novim premijerligašem potpisao Matijas Jorgensen. Njegov sunarodnik Mads Beh Sorensen doživeo je povredu ligamenta kolena zbog koje će sa terena odsustvovati oko tri meseca, te je Brentford morao da reaguje i pronađe mu zamenu.

2️⃣2️⃣ Our new man has his new number @mzanka #BrentfordFC pic.twitter.com/oGfeIFzvxc

Stoga je u Zapadni London stigao popularni Zanka. I to kao slobodan igrač, nakon što je prethodno sporazumno raskinuo saradnju sa Fenerbahčeom, i potpisao na godinu dana sa engleskim klubom, koji će na kraju sezone imati mogućnost da ga zadrži na još toliko.

Uz jasan cilj da pomogne svom novom timu da opstane u elitnom društvu. Iskustva mu neće nedostajati, jer već je pre četiri godine istu misiju imao sa Hadersfildom i obavio je uspešno, nakon čega je doduše u narednoj sezoni sa Terijerima završio na poslednjoj poziciji.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.