Maksić: Titula kruna karijere

Izvor: B92, 26.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maksić: "Titula kruna karijere"



Kapiten rukometnog kluba Crvena zvezda Nenad Maksić zadovoljan je jer je njegova ekipa prvi šampion Srbije. Na taj način je veteran srpskog rukometa karijeru završio podigavši šampionski pehar. "Ostaće zapisano da je ova generacija Crvena zvezde osvojila prvu titulu u samostalnoj državi Srbiji. Zapravo, mi smo odbranili titulu, onu poslednju osvojenu u zajednici Srbije i Crne Gore. Sada je veća obaveza na igračima, na klubu, na upravi i navijačima da postignu još veće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspehe", rekao je Maksić agenciji Beta.

On je dodao da su navijači posebno zaslužni i istakao da ekipi sigurno ne bi pošlo za rukom da osvoji titulu da njih nije bilo.

"Najteži u ovoj sezoni je bio poraz od Niša u Šumicama, kada su već počele spekulacije ko će biti prvak. To je kod nas, posebno u rukometu, naročito izraženo. Nije bilo dobro što su samo dve ekipe ostale u borbi za titulu, jer se svašta dešavalo", rekao je Maksić.

Prema njegovim rečima i derbi sa Partizanom je bio jako težak, jer je taj meč "crveno-belima" značio ostanak u trci za titulu ili oproštaj.

"Sada kada se sve završilo mogu da kažem da mi je taj derbi bio i najdraža utakmica. Pokvarili smo slavlje Partizanu, jer je sve bilo spremno da proslave titulu. Imalo je još da se igra, ali to bi praktično značilo to", rekao je Maksić.

Reprezentativac Srbije je ranije sa Crvenom zvezdom osvojio nacionalni kup, ali je ovo u 34. godini njegova prva titula šampiona države.

"Žao mi je što je to tako. Imao sam želju da se vratim u zemlju iz inostranstva, jer mislim da nisam ostao u 'svetlu' kakvom sam želeo. Osvojio sam kup, igrao sam i doprineo njegovom osvajanju. To je bilo početkom 90-tih. Bilo je ludilo. Lutao sam, igrao sam svašta, krilo i beka i srednjeg. Moja lična satisfakcija je bila da se vratim i pokažem koliko mogu", rekao je Maksić.

On je istakao da je želeo da pokaže javnosti "ko je i šta je".

"Imam više od 120 nastupa u reprezentaciji, ali je uvek bilo većih zvezda koje su zasluživale taj epitet. Ja sam uvek bio taj koji je pomagao, igrajući sve i svasta. Trebalo mi je da se vratim. Zbog toga što sam pod 'stare dane' osvojio titulu, ona mi je još draža", rekao je Maksić.

Reprezentativac Srbije naglasio je da se nada da je bio dobar primer momcima u ekipi i podsetio kako su prošle sezone rukometaši Crvene zvezde došli do titule.

"Prošle godine su počeli od poslednjeg mesta, uspeli i bez mene. Ove godine je titula osvojena u teškim uslovima, ali smo je svakako zaslužili", zaključio je Maksić, koji je ranije najavio da će ovo biti njegova opraštajna sezona, ali posle svega nije isključio mogućnost da ostane u klubu.

Rukometni savez Srbije na svečanosti u beogradskom hotelu "M" uručio je šampionski pehar i medalje rukometašima Crvene zvezde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.