Maks dominirao. Lekler profitirao

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 18:23

Maks dominirao. Lekler profitirao

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je prvom mesto na kvalifikacijama za VN Belgije, ali on neće startovati sa prvog mesta na trci u nedelju.

Odgovor je u tome, što je Maks Ferstapen kažnjen sa pet mesta zbog promene menjača, tako da će u nedelju startovati sa šestog mesta.

To najviše odgovara vozaču Ferarija Šerlu Lekleru, koji je zauzeo drugo mesto, i koji će automatski trku na stazi Spa Frankošamp startovati sa prvog mesta.

Treće mesto je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zauzeo drugi vozač Red Bula, Serhio Peres kome su ovo posle dužeg vremena prihvatljive kvalifikacije, jer je na prošlim stazama bio katastrofalan u kvalifikacijama.

Poredak iza Meksikanca je sledeći, Hamilton, Sains, Pijastri, Noris, Rasel, Alonso i Strol. To je poredak do desetog mesta.

Veliki problem na kvalifikacijama je pravila kiša koja je padala pred početak borbe za mesta na trci u nedelju i zbog toga je start kasnio deset minuta.

Kada je sve počelo, staza je počela da se brzo suši, ali su svi vozači tokom prvog dela kvalifikacija ostali na gumama za promenljive vremenske uslove.

U drugom delu kvalifikacija smo gledali pravo uzbuđenje, malo je nedostajalo da u Q2 ispadne Maks Ferstapen, koji je po isteku vremena zauzeo deveto mesto, ali je imao sreće da su Pjer Gasli i Cunoda ipak bili sporiji.

Poslednjih 12 minuta je bilo po običaju veoma uzbudljivo, treba reći da su vozači Ferarija bili odlični i da ih dugo nismo gledali da ovako dobro funkcionišu u ovoj sezoni.

Posle prvih krugova u Q3, najbolji je bio Lekler, ali kada su svi preostali vozači izašli na svoje poslednje krugove, ipak je Ferstapen pokazao da je najbolji ove sezone i da mu nema ravnog. Ubedljivo i dominantno je Maks postavio najbolje vreme, ali će zbog gore pomenute kazne ipak trku u nedelju početi sa šestog mesta.

Trka za VN Belgije je na programu u nedelju od 15 časova, dok je u subotu na programu sprint trka. Prvo će od 12 časova se voziti kvalifikacije, pa onda i trka od 16.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.