Izvor: Blic, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija snagu daje!

Makedonija snagu daje!

Rukometašice Srbije danas (18) će odigrati prvi utakmicu na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Rival - Makedonija.

Najiskusnija reprezentativka Tanja Medved smatra da je pobeda na startu šampionata imperativ i osnovni zadatak, od čijeg ishoda zavisi dalja sudbina podmlađene srpske ekipe.

- Ukoliko dobijemo tu utakmicu, možemo da se nadamo prolasku u drugi krug takmičenja. Neće nam biti lako, ali objektivno, Makedonke su najlakši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rival u našoj grupi - smatra Tanja Medved.

Na Evropskom prvenstvu za rukometašice učestvuje 16 selekcija podeljenih u četiri grupe. Tri najbolje plasirane reprezentacije formiraće dve nove grupe (AB i CD), odakle će dve najbolje ekipe ići u polufinale, a ostale se razigravati za konačan plasman na šampionatu.

- Najveće šanse za osvajanje titule imaju Rusija, Norveška i Mađarska, dok za Dansku ne verujem da može da se umeša u borbu za medalje. Naš uspeh će biti ako se plasiramo u drugu grupu - poručila je Branka Jovanović, kapiten reprezentacije Srbije.

Titulu na Evropskom prvenstvu u Švedskoj brani selekcija Norveške.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.