Makabi ustupa mesto Srbiji!

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Mar.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi ustupa mesto Srbiji!

Makabi naredne sezone gotovo sigurno neće biti član ABA lige. O ovoj mogućnosti se već dugo pričalo, a glasine je potvrdio Radovan Lorbek, predsednik regionalnog takmičenja.
Klub iz Tel Aviva je prošlog leta potpisao trogodišnji ugovor, ali će po svemu sudeći odraditi samo trećinu.
Ne verujem da će Makabi učestvovati u našoj ligi i sledeće sezone. Razlog je jednostavan. Kalendar Evrolige se izmenio, u Top 16 fazi biće osam mečeva više. Imamo izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << dobre odnose sa klubom iz Tel Aviva, razgovaraćemo ponovo o svemu, ali smatram da su male šanse da ostane – rekao je Radovan Lorbek.
Ovakav razboj situacije ide na ruku Srbiji. Naime, prema informacijama iz Ljubljane, mesto Makabija biće dodeljeno četvrtom predstavniku Srbije, ali u vidu specijalne pozivnice koja se plaća.
Tako će naredne sezone ABA liga brojati po četiri predstavnika iz Hrvatske i Srbije, po dva će imati BiH i Slovenija, a tu su još Budućnost i MZT Skoplje.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.