Makabi u NLB ligi, Nimburk istupa

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Mar.2011, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi u NLB ligi, Nimburk istupa

Makabi se vraća u NLB ligu! Čelnici regionalnog takmičenja u završnoj su fazi pregovora i ako u poslednjem momentu ne bude većih prepreka Ponos Izraela se naredne sezone vraća na Jadran.
Roman Lisac, generalni direktor preduzeća Sidro, nosioca svih prava NLB lige, potvrdio je ovu informaciju:

Ne bih ništa da prejudiciram, ali nadamo se da će veoma brzo sve biti poznato. Najkasnije do završnog turnira. Već dugo razgovaramo o toj opciji, ostalo je da se definišu detalji, ali imamo dosta razloga za optimizam. Velika želja da vratimo Makabi u naše društvo nije sporna. Kao i prve godine, bila bi to velika stvar za Ligu i sve klubove.
Kad se rodila ideja o povratku?
Iz premijerne sezone nosimo sjajna iskustva, opcija da se Makabi vrati je praktično sve vreme visila u vazduhu. Nema u Evropi mnogo tako velikih klubova kao što je Ponos Izraela. Nadamo se pozitivnom ishodu, suvišno je i govoriti o koristima.
Izraelci bi igrali na specijalnu pozivnicu?
Praktično bi preuzeli mesto Nimburka koji ima finansijske probleme i u svakom slučaju neće igrati – istakao je prvi operativac NLB lige.
Makabi je u sezoni 2002/03 bio član regionalnog takmičenja. Regularni deo sezone završio je na drugom mestu, odmah iza Crvene zvezde. Na završnom turniru u Ljubljani u polufinalu je bio bolji od Olimpije, ali je u finalu izgubio od Zadra.
Zanimljivo, šef struke je i tada bio David Blat, a dres Makabija, kao i sada, nosili su Dajvid Blu (Blutental), Tal Burštajn i Derik Šarp.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Nimburk istupa, Makabi se vraća u NLB ligu!

Izvor: Blic, 23.Mar.2011

Češki košarkaški klub Nimburk istupiće po završetku sezone iz NLB lige a u nju će se vratiti višestruki šampion Izraela i jedan od najjačih timova Evrope Makabi...Roman Lisac, generalni direktor preduzeća Sidro, potvrdio je Sportskom žurnalu ovu informaciju..."Ne bih ništa da prejudiciram...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.