Makabi iz raja u pakao i nazad - Bagackis dobio svoju Darušafaku u ludoj, ludoj utakmici

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2017, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi iz raja u pakao i nazad - Bagackis dobio svoju Darušafaku u ludoj, ludoj utakmici

Potpuno neverovatan meč u Tel Avivu - 93:92

Makabi je uspeo da na jednom meču ode iz raja u pakao, pa da uhvati taksi u poslednjem trenutku i vrati se na put pobede.  I to kroz iglene uši. Prokockao je tim iz Tel Aviva i 17 poena razlike, ali su igrači Ajnarsa Bagackisa uspeli da se vrate i pobede protiv Darušafake s 93:92. Protiv tima iz kog je upravo Letonac došao u Makabi i u kom je radio kao pomoćnik Dejvidu Blatu.

Čak su gosti iz gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izgubljene situacije došli u priliku da izbore produžetak.Vonamejker je imao tri slobodna bacanja na pola sekunde do kraja, ali je promašio prvo bacanje i tako stavio tačku na utakmicu. A kada je trebalo da promaši treće da bi njegovi saigrači eventualno otišli na skok, on je pogodio.

Blesava utakmica, šta reći.

Meč sa puno ritma, mnogo preokreta, nervoze... Na parketu je bio i bivši košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler kog tokom celog toka meča nije išlo, ali je u poslednjim minutima dao trojku s vrha kapice i naneo težak udarac gostima.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Soni Vims (24p), Majk Cirbes (13p) Viktor Rud (13p), dok su u gostujućem sastavu najviše pružili Vil Klajburn (17p) i Bredli Vonamejker (16p).

Miler je dao tri poena, dok je Cirbes odigrao dobar meč i uz 13 poena dodao tri skoka.

Darušafaka sada ima skor 8-8, dok je Makabi na 6-10. Konačno je Ponos Izraela došao do pobede.

EVROLIGA, 16. KOLO

Četvrtak:

Anadolu Efes - Galatasaraj 84:73

/Danston 17 - Guler 20/

Bamberg - Barselona 85:65

/Miler 20 - Rajs 19/

Makabi Tel Aviv - Darušafaka 93:92

/Vims 24 - Klajburn 17/

21.00: Baskonija - Uniks

Petak:

18.45: Fenerbahče - Milano

19.00: Žalgiris - Crvena zvezda

20.00: Olimpijakos - Panatinaikos

21.00: Real Madrid - CSKA

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.