Makabi Rišon srušio prvaka Evrope!

Izvor: B92, 30.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi Rišon srušio prvaka Evrope!



Duga serija nepobedivosti evropskog košarkaškog šampiona konačno je okončana. Makabi Tel Aviv, koji je sezonu počeo sa 11 pobeda u tri takmičenja poražen je u svojoj Nokia Areni od imenjaka iz Rišona, rezultatom 105:97.

Pre poraza u meču šestog kola izraelskog šampionata, Makabi u svojoj hali nije izgubio prvenstveni meč pune četiri godine. Uopšte, ovo je tek drugi poraz "žuto-plavih" u poslednjih osam meseci (30 utakmica), a prvi još od maja, kada je bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od osvajača triple krune bio tim Hapoela. Gradski rival je pobedio Makabi u okviru mini-lige za prvaka Izraela.

Makabi je sezonu počeo perfektno - ima skor 4-0 u Evroligi, koju je otvorio rasturanjem Žalgirisa usred Litvanije. Uz to, domaće prvenstvo započeto je serijom 5-0, a u Kupu Izraela, čiji trofej takođe brane, igrači Makabija zabeležili su već dva trijumfa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.